Ολοκληρωθηκε το οστεοφυλακιο, ερχονται αλλαγες στον κανονισμο λειτουργιας του Νεκροταφειου Κομοτηνης

Προχωρούν μια σειρά από εργασίες στα κοιμητήρια

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο Νεκροταφείο Κομοτηνής, με στόχο τον ευπρεπισμό του, ενώ παλιότερες εργασίες σταδιακά ολοκληρώνονται.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, στόχος είναι τα νεκροταφεία να μείνουν ευπρεπή αλλά και να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Πρόσφατα μάλιστα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο οστεοφυλάκιο, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει η κατασκευή των τουαλετών, που θα αντικαταστήσουν τις χημικές που βρίσκονται στο χώρο.

Παράλληλα μελετούν και την κατασκευή του υπόλοιπου της περίφραξης, στα νεότερα σημεία του νεκροταφείου, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε κατασκευαστεί.

Ο κ. Πολιτειάδης σημείωσε πως αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις τροποποιήσεις στην Κανονιστική Απόφαση των Νεκροταφείων, που σύντομα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η νέα Κανονιστική περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τεχνικές αλλαγές, παρόλο που ο χρόνος αποκομιδής στο οστεοφυλάκιο για όσους δεν αγοράσουν τον τάφο αυξάνεται από τα 5 στα 7 χρόνια.

Να σημειωθεί πως παράλληλα προχωρά και ο διαγωνισμός του Δήμου Κομοτηνής «Εργασίες Ταφών – Εκταφών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κομοτηνής για 1 έτος», εκτιμώμενης αξίας 123.489,43 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., που αφορά στις εργασίες ταφών – εκταφών θανόντων ατόµων και στις διάφορες παράπλευρες, επικουρικές τους εργασίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.