Ολοκληρωθηκε το εργο βελτιωσης του επαρχιακου δρομου Δοκος-Αρατος-Βραγια

Τα έργα ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δικτύου του νομού επισκέφθηκε χθες το πρωί ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τους αντινομάρχες Κωνσταντίνο Κατσιμίγα και Μεχμέτ Δεβετζήογλου και τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Γιώργο Χριστοφορίδη.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στον οικισμό Δύμης του Δήμου Σώστη όπου είναι σε εξέλιξη τα έργα ριζικής εξυγίανσης και αποκατάστασης του υποστρώματος με στόχο την εξασφάλιση πλήρους βατότητας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή της Φιλύρας όπου ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά την βελτίωση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου από Δοκός-Άρατος-Βραγιά σε μήκος 6.000 τ.μ.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που προσβλέπει στη βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό του επαρχιακού δικτύου του νομού.

Προτεραιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η ασφάλεια του πολίτη, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του επαρχιακού δικτύου, σύμφωνα με τον νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουν γίνει διαγραμμίσεις και σημάνσεις σ’ ολόκληρο το νομό Ροδόπης. Τελευταία η Νομαρχία έχει προχωρήσει σε δημοπρασία του προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ, που αφορά την επούλωση φθορών και ζημιών που έχει υποστεί το επαρχιακό δίκτυο.

Όσον αφορά στην περιοχή της Δύμης, γίνεται ριζική εξυγίανση του υποστρώματος και η αποκατάστασή του, «ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης βατότητα σε πολύ καλές συνθήκες και μην εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, γίνονται παρεμβάσεις και σε άλλους δήμους του νομού όπου υπάρχουν ζημιές και φθορές στο επαρχιακό δίκτυο, μετά από την σχετική καταγραφή που έγινε από τον αντινομάρχη Κωνσταντίνο Κατσιμίγα. Πρόκειται για τον οικισμό του Χαμηλού στο Δήμο Σαπών, την περιοχή της Αλκυόνας στο Δήμο Μαρώνειας και την Αρωγή στο Δήμου Αιγείρου. «Προσπαθούμε να προχωρήσουμε άμεσα στις αποκαταστάσεις».

2 μεγάλες μελέτες για εκσυγχρονισμό επαρχιακού δικτύου

Παράλληλα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει διασφαλίσει την χρηματοδότηση για δύο πολύ μεγάλες μελέτες. Η πρώτη αφορά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του επαρχιακού δικτύου του περιφερειακού δρόμου Κομοτηνής-Κάλχαντος-Φιλύρας-Αρριανών. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι περίπου 1 εκατ. 450 χιλ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης, «έχει γίνει δημοπρασία και αναμένεται η αξιολόγηση των προσφορών για την ανάδειξη του αναδόχου μελετητικού γραφείου που θα προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης».

Επίσης, έχει προχωρήσει στην διακήρυξη για την ανάδειξη του αναδόχου μελετητικού γραφείου για την εκπόνηση της μελέτης εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου Κομοτηνή-Ίασμος-Αμαξάδες-όρια νομού Ξάνθης. Πρόκειται για διαχρονικό αίτημα της ευρύτερης περιοχής, το οποίο «υλοποιείται πλέον και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο».

Έργα που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν

Στη συνέχεια, ο νομάρχης Ροδόπης επισκέφθηκε την περιοχή της Φιλύρας, όπου ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά στη βελτίωση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου Δοκός-Άρατος-Βραγιά σε μήκος 6.000 τ.μ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 600 χιλ. ευρώ. Το έργο αυτό έρχεται να συμβάλλει στην προσπελασιμότητα, κυρίως, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κέχρου, της Φιλύρας, αλλά και του Δήμου Σαπών.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ιμέρου-Γλυφάδας. «Είναι ένα έργο το οποίο ζητούσαν οι Δήμοι Σαπών, Μαρώνειας και Αιγείρου που δίνει διέξοδο και προς τους Εβρίτες, οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή της Ροδόπης».

Στα πλαίσια των προσπαθειών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που προσβλέπουν στη βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό του επαρχιακού δικτύου του νομού θα δρομολογηθούν έργα ασφαλτόστρωσης στους επαρχιακούς δρόμους, κυρίως, στην ορεινή Ροδόπη. «Την επόμενη εβδομάδα μάλλον θα δρομολογήσουμε να δούμε από κοντά τα έργα που γίνονται στην Οργάνη. Αναφερόμαστε στην ασφαλτόστρωση του δρόμου Οργάνη-Σμιγάδα-Μυρτίσκη-γέφυρα Άνω Βυρσίνης». Κλείνοντας, ο κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις γίνονται από την πεδινή, την παραλιακή ή την ορεινή Ροδόπη. Έχουμε προγραμματίσει και έχουμε εκπονήσει μελέτες σχεδόν για ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο, στοχεύοντας στο Δ΄ ΚΠΣ να έχουμε εξαλείψει σχεδόν χωριά, οικισμούς που έχουν πρόβλημα προσπελασιμότητας».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.