Ολοκληρωνεται το εργο για την υδρευση των οικισμων της Δημοτικης Ενοτητας Ν. Σιδηροχωριου

Κατασκευή γεωτρήσεων και υδρευτικών δικτύων θα ενισχύσουν την παροχή νερού στους οικισμούς

Το τελικό κομμάτι των έργων ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Σιδηροχωρίου θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Ύδρευση οικισμών Δημοτικής Ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου (Φάση Γ΄)» με συμβατικό αντικείμενο 348.789,89 ευρώ με Φ.Π.Α., που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή.
 
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Καρασταύρου και ο κ. Κωνσταντινίδης από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΕΙOΣ Α.Ε.», με το συγκεκριμένο έργο να ξεκινά με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών, μιας και η ταχύτερη ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας «προσέκρουσε» στα ένδικα μέσα που ασκήθηκαν.
 
Η ανάδοχος εταιρεία είναι γνωστή στη ΔΕΥΑΚ, που συνεργάζεται μαζί της εδώ και χρόνια, καθώς κατά το παρελθόν έχει αναλάβει το έργο για την αναβάθμιση των δικτύων στην Κομοτηνή και την παρέμβαση στην περιοχή του Χάρμανλη, ενώ θα πραγματοποιήσει και το έργο των δικτύων αποχέτευσης του βιολογικού Φαναρίου, σημείωσε ο κ. Καρασταύρου.
 
Όσο για το έργο στο Ν. Σιδηροχώρι, ο κ. Καρασταύρου εξήγησε πως αφορά οικισμούς που βρίσκονται διοικητικά στον καποδιστριακό Δήμο Ν. Σιδηροχωρίου, και ήταν αναγκαίο, κυρίως λόγω των προβλημάτων που είχε ο οικισμός των Αγίων Θεοδώρων και των Δουκάτων.
 
Με αυτό το έργο θα πραγματοποιηθούν δύο νέες γεωτρήσεις, και ένας διασυνδετήριος αγωγός ώστε με τη βοήθεια ενός αντλιοστασίου να τροφοδοτείται ο υδατόπυργος του Κοσμίου, ο οποίος θα τροφοδοτεί με τη σειρά του τα δίκτυα των δύο παραπάνω οικισμών.
 
Ήδη το υδρευτικό σύστημα, όπως έχει στηθεί, θα έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει το νερό και σε άλλους οικισμούς του Ν. Σιδηροχωρίου, εξαλείφοντας παράλληλα της υπόνοιες, όπως έγινε παλιότερα, ότι δεν ήταν κατάλληλο για πόση.
 
Έτσι το έργο θα αναβαθμίσει την ποσότητα και την ποιότητα του νερού στους οικισμούς, μιας και θα κατασκευαστεί και ένα δίκτυο αγωγών 5 χιλιομέτρων.«Με αυτό το έργο δίνεται μια οριστική λύση για την ύδρευση αυτής της περιοχής» σημείωσε ο κ. Καρασταύρου, υπενθυμίζοντας πως οι προηγούμενες φάσεις είχαν κάνει παρεμβάσεις, καθώς και αντικαταστάσεις δικτύων σε άλλους οικισμούς, αλλά με αυτό λύνεται συνολικά το ζήτημα με επάρκεια και ποιότητα νερού.
 
Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε πως η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα, με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση να προβλέπεται σε 16 μήνες, και ένα πολύτιμο αγαθό, το νερό, να παρέχεται με ποιότητα και ο κόσμος να μπορεί να έχει το νερό του στο σπίτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.