Ολοκληρωνεται ο κομβος της ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Μπήκαν τα μηχανήματα στο κομμάτι της εισόδου από την Κομοτηνή - Στόχος να κατασκευαστεί το τελευταίο κομμάτι και να παραδοθεί ολοκληρωμένος ο κόμβος

Εντατικές είναι οι εργασίες το τελευταίο διάστημα στον κόμβο της ΒΙΠΕ της Εγνατίας Οδού, μιας και μετά από την ολοκλήρωση της δικαστικής διαμάχης που καθυστερούσε την κατασκευή της εξόδου από Κομοτηνή προς ΒΙΠΕ μπήκαν τα μηχανήματα του εργολάβου στο κομμάτι που είχε μείνει ημιτελές. 

Αυτό τόνισαν στελέχη της Εγνατίας Οδού σε συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μουμίν Οντέρ, τονίζοντας πως στόχος της Εγνατίας Οδού είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο, ώστε το κομμάτι να είναι έτοιμο είτε μέχρι τα τέλη του έτους είτε στις αρχές του 2017.
 
Το έργο είχε παραδοθεί το Μάιο, όμως είχε μείνει ημιτελές μιας και συνεχιζόταν η δικαστική διαμάχη με τον ιδιοκτήτη έκτασης στην οποία θα κατασκευαζόταν η άνοδος.
 

Με τη διαμάχη να έχει λυθεί δικαστικά, φαίνεται πως όλα πήραν το δρόμο τους και θα ολοκληρωθεί το τελευταίο κομμάτι του κόμβου, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του ανισόπεδου κόμβου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο νέες προοπτικές για τη βιομηχανική περιοχή και τα οχήματα, κυρίως τα φορτηγά, που θα θέλουν να φτάσουν στην Βιομηχανική από την κατεύθυνση της Ξάνθης, τα οποία εφ ης στιγμής ολοκληρωθεί ο κόμβος θα σταματήσουν να βγαίνουν από την Εγνατία στην ανατολική έξοδο της Κομοτηνής, να περνούν μέσα από τον οικισμό του Ροδίτη και να φτάνουν από την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης στη ΒΙΠΕ.
 
Να θυμίσουμε ότι το έργο δημοπράτησε το 2013 η Εγνατία Οδός ως φορέας υλοποίησης του έργου με κόστος 4.858.500 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και αρχικό χρόνο αποπεράτωσης 12 μήνες. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ με ποσοστό έκπτωσης 28,25% και τα έργα ξεκίνησαν το 2014.
 
H εργολαβία αφορά στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής ο οποίος αναπτύσσεται μεταξύ του Α.Κ Ανατ. Κομοτηνής και του Α.Κ Μέστης. Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η πλήρης κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Κομοτηνής και η σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, η πλήρης κατασκευή ή βελτίωση του παράπλευρου και εγκάρσιου οδικού δικτύου στην περιοχή του κόμβου. Επίσης περιλαμβάνονταν εργασίες κατασκευής οχετών, εργασίες αποχέτευσης ομβρίων, αποστράγγισης, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας, εργασίες ηλεκτροφωτισμού του κόμβου, φυτοτεχνικές κλπ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.