Ολοκληρωνεται η πιστοποιηση για 9 παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης

Τακτικός έλεγχος για καταστροφές και προβλήματα θα γίνεται σε 42 παιδικές χαρές

Στην τελική φάση της πιστοποίησης βρίσκονται 9 παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής, ώστε να αποκτήσουν πιστοποιητικά ελέγχου για τη συμμόρφωση των παιδικών χαρών με τις απαιτήσεις των προτύπων ή προδιαγραφών ασφαλείας από αναγνωρισμένο φορέα.

Οι εννέα παιδικές χαρές βρίσκονται στα κάτωθι σημεία:

  1. Πλατεία Χ.Ε.Ν. ,
  2. Πλατεία Εξηντάρη,
  3. Πλατεία Μαλγάρων ( Χατζηαντωνίου),
  4. Πλατεία Κατσαντώνη,
  5. Πλατεία Καραϊσκάκη,
  6. Συμβολή Οδών Σοφιδών και Ζαλόγγου,
  7. Πλατεία Εμπορίου,
  8. Οδός Ευξείνου Πόντου-Τέρμα,
  9. Συμβολή Οδών Ευξείνου Πόντου και Ευτέρπης

Οι διαδικασίες και οι παρατηρήσεις για τις παιδικές χαρές έχουν ολοκληρωθεί, και αναμένεται να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή για να πάρουν και επίσημα την πιστοποίηση.

Παράλληλα ο Δήμος φροντίζει ώστε οι παιδικές χαρές να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, αλλά να πληρούν και όλες τις προδιαγραφές που έχουν θέσει παλιοί αλλά και νεότεροι νόμοι.

Τακτικός έλεγχος για 42 παιδικές χαρές του Δήμου

Για αυτό και προχωρά, μέσα από έργο, στον τακτικό έλεγχο 42 παιδικών χαρών για την ασφαλή λειτουργία τους & την πιστοποίηση των οργάνων τους.

Ο τακτικός έλεγχος, επισκευή, και συντήρηση 42 παιδικών χαρών του Δήμου Κομοτηνής, θα γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση των παιδικών χαρών έχει σκοπό την διατήρηση της πιστοποίησης κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά, προκειμένου είτε να πραγματοποιηθεί η ανανέωση της πιστοποίησης είτε να εκδοθεί εκ νέου η πιστοποίηση της εκάστοτε παιδικής χαράς.

Έτσι περιλαμβάνει τακτικές & έκτακτες επισκέψεις οπτικού, λειτουργικού ελέγχου και εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού, των επιμέρους εξαρτημάτων του, των θεμελιώσεων, των δαπέδων στήριξης του, των δαπέδων ασφαλείας, της περίφραξης, του αστικού εξοπλισμού κλπ.

Για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός της πόλης της Κομοτηνής με υψηλή επισκεψιμότητα και στις οποίες έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένοι και συχνοί βανδαλισμοί υπολογίζονται οπτικοί και λειτουργικοί έλεγχοι, καθώς και εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού, των επιμέρους εξαρτημάτων του, των θεμελιώσεων, των δαπέδων στήριξης του, των δαπέδων ασφαλείας της περίφραξης κλπ. 4 φορές τον μήνα ανά παιδική χαρά .

Για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται εκτός της πόλης της Κομοτηνής με χαμηλή επισκεψιμότητα και για τις οποίες δεν έχουν παρατηρηθεί βανδαλισμοί και τυχόν καταστροφές υπολογίζονται οπτικοί και λειτουργικοί έλεγχοι, καθώς και εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού, των επιμέρους εξαρτημάτων του, των θεμελιώσεων, των δαπέδων στήριξης του, των δαπέδων ασφαλείας της περίφραξης κλπ. 2 φορές τον μήνα ανά παιδική χαρά.

Επίσης θα γίνονται και έκτακτες επισκέψεις που μπορεί να προκύψουν ενδιάμεσα των τακτικών επισκέψεων από απρόβλεπτες συνθήκες και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατόπιν εντολής της υπηρεσίας.

Επίσης προβλέπεται o έλεγχος των 42 παιδικών χαρών προκειμένου να εκδοθούν πιστοποιητικά ελέγχου για τη συμμόρφωση των παιδικών χαρών με τις απαιτήσεις των προτύπων ή προδιαγραφών ασφαλείας από αναγνωρισμένο φορέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.