Ολοκληρωνεται η εγκριση του «URBAN» του Δημου Κομοτηνης στις Βρυξελλες

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γ. Παπαδριέλλης, με την εκπρόσωπο του ΥΠΕΧΩΔΕ στις Βρυξέλλες κ. Μανώλα και τον συνεργάτη του Δήμου Κομοτηνής- εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας που θα διαχειρισθεί τις δράσεις του URBAN – έμαθε ότι εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή στις Βρυξέλλες το σύνολο της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής και μάλιστα χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες ενστάσεις από τους υπευθύνους της Ε.Ε.

Επιπλέον ο κ. Παπαδριέλλης ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει έτοιμα τα τεχνικά δελτία για την υλοποίηση των δράσεων και των παρεμβάσεων στην Κομοτηνή που σχετίζονται με το πρόγραμμα URBAN. Να σημειωθεί ότι από την ελληνική πλευρά υποβλήθηκαν στις Βρυξέλλες εκτός εκείνου της Κομοτηνής τα προγράμματα των πόλεων του Ηρακλείου και του Περάματος.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαδριέλλης η εξέλιξη αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δούλεψαν πολύ καλά και η εταιρεία που χειρίζεται πρόγραμμα συνεργάστηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αναφορικά με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κομοτηνής αποφασίσθηκε να ορισθεί ως Πρόεδρος ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαδριέλλης, αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πετρίδης και μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Ισμαήλ Λεβέντ, Αλή Μέρτογλου, Βασίλης Κυπριανίδης, Χασάν Oγλού Ασιμέ, Θεόδωρος Τσάκωνας και Μιχάλης Καρανικολάου, καθώς και ένας εκπρόσωπος από τους φορείς της πόλης.

Όπως τόνισε ο κύριος Παπαδριέλλης, ο Δήμος προχώρησε στην δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, ενώ στην αρχή μιλούσε για Α.Ε, γιατί στην πορεία τα αρμόδια Υπουργεία έκριναν ότι είναι καλύτερο να δημιουργηθεί Δημοτική Επιχείρηση.

Ο χρόνος λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης είναι μέχρι 31-12-2002, ορίσθηκε το 9μελές Δ.Σ. στην πορεία πιθανόν όμως να παραιτηθώ και να μπει κάποιος συνάδελφος. Στο ξεκίνημα, επειδή χρειάζονται ιδιαίτερες προσπάθειες για να στηθεί αυτή η επιχείρηση και να λειτουργήσει, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όσο μπορώ, για να προχωρήσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων.

Bούληση της Δημοτικής Αρχής είναι, μέσα από το πρόγραμμα «URBAN» να στηριχθεί η προσπάθεια αναβάθμισης των υποβαθμισμένων περιοχών της Κομοτηνής.

Όσον αφορά το επαναλαμβανόμενο αίτημα των περιπτεριούχων για την επαναφορά των περιπτέρων στην πλατεία, ο κύριος Παπαδριέλλης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η εκτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν απόλυτη για το ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στην πλατεία.

«Θα παρθούν μέτρα τα οποία θα βοηθούν και τα περίπτερα και τους πολίτες πολύ σύντομα. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει συζήτηση για την λειτουργία των περιπτέρων. Δεν σημαίνει ότι επειδή βγάζουν ένα μεροκάματο πρέπει να καταστρατηγούμε τα πάντα, να εμποδίζουμε την κυκλοφορία πεζών, γιατί πρέπει να πουλήσουμε παραπάνω.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα κάνουμε μία πρόταση η οποία δίνει λύση. Δεν θα ισχύει αυτό που ισχύει σήμερα με το νόμο του 1930. Η λύση θα βοηθήσει τους περιπτεριούχους, αλλά και αυτοί θα πρέπει να έχουν κατά νου να συμμαζευτούν. Αλλιώς δυστυχώς τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι σκληρά»
σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος, αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου για την μη επαναφορά των περιπτέρων στην πλατεία.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η έγκριση του οικονομικού απολογισμού του ΔΟΝΑ Κομοτηνής και του Κέντρου Λαϊκών Δρωμένων, έγινε ο ορισμός μελών του Δ.Σ «Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας», που θα είναι το ίδιο με το εκείνο του ΔΟΝΑ.

Τέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε ο διορισμός δύο ελεγκτών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για κάθε μία από τις Δημοτικές επιχειρήσεις.

Δάμων Δαμιανός

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Κομοτηνή σήμερα 4 Οκτωβρίου 2001, ημέρα Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής που συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του σε τακτική συνεδρίαση, έπειτα από νόμιμη πρόσκληση του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Ευστρατίου και σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Γεωργίου Παπαδριέλλη.

ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

• Καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς συμψηφισμούς και την τρομοκρατία και τον πόλεμο.

• Η τρομοκρατία είναι βαρβαρότητα. Τα πλήγματα της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν πλήγματα κατά της ανθρωπότητας, του πολιτισμού και της πολιτικής, της δημοκρατίας και της ειρήνης.

• Ο πόλεμος είναι βαρβαρότητα. Τα εκατομμύρια των Αφγανών πολιτών που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα τους περπατώντας εκατοντάδες χιλιόμετρα για να αποφύγουν τις βόμβες αυτοί και τα παιδιά τους, είναι αγώνας για τη ζωή.

• Αγώνας για τη ζωή είναι και οι διαμαρτυρίες κατά του πολέμου.

• Ο πόλεμος που κήρυξαν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι επίσης πλήγμα κατά της ανθρωπότητας, του πολιτισμού και της πολιτικής, της δημοκρατίας και της ειρήνης.

• Οι αντιλήψεις για σύγκρουση πολιτισμών ξαναγυρνούν την ανθρωπότητα μία χιλιετία πίσω, στις σταυροφορίες.

• Ο ολοκληρωτισμός της τρομοκρατίας δεν αντιμετωπίζεται με τον ολοκληρωτισμό του πολέμου και την μετατροπή των πολιτών σε υπόπτους.

• Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά των κρατών και να μη συμμετάσχει η χώρα μας σε πολεμικές επιχειρήσεις.

• Η ανθρωπότητα έχει μόνο ένα δρόμο για να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των δικαιωμάτων και την άρση των ανισοτήτων, της φτώχειας και του ευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

• Το αθώο αίμα στη Νέα Υόρκη δεν απαντιέται με το αθώο αίμα στο Αφγανιστάν.


Όχι στην Τρομοκρατία και τον πόλεμο

Ναι στην Δημοκρατία και την ειρήνη

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Αλέξανδρος Ευστρατίου

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Παπαδριέλλης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.