Ολοκληρωνει την πορεια του ως προεδρος του Δικηγορικου Συλλογου Ροδοπης ο Γιωργος Κυμπαριδης

Ο νόμος δεν του επιτρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα

Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετείχε στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε για την αρχή του Δικαστικού έτους ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης μιας και αγιασμός αυτός ήταν ο τελευταίος που τον βρίσκει στο τιμόνι του συλλόγου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος.
 
Ο κ. Κυμπαρίδης εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος το Φεβρουάριο 2008, και από τότε έχει παραμείνει σε αυτή τη θέση, όμως σύμφωνα με το άρθρο 97 παρ. 5 του Κώδικα περί Δικηγόρων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί για δύο συνεχόμενες θητείες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τρεις.
 
Παρόλα αυτά με τη μεταβατική διάταξη του άρθρου 165 παρ. 7, οι σχετικές με το ανώτατο όριο θητείας των Προέδρων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου διατάξεις, δεν εφαρμόστηκαν στις πρώτες αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα μετά τη θέση σε ισχύ του Νέου Κώδικα (αρχαιρεσίες Φεβρουαρίου 2014). Η δε θητεία των Προέδρων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων, που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες αυτές προβλέφθηκε ότι θα διαρκέσει έως τις 31-12-2017.
 
Έτσι ο κ. Κυμπαρίδης δεν έχει δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου. Να σημειωθεί βέβαια εδώ, πως φαίνεται να προωθείται κεντρικά τροπολογία σύμφωνα με την οποία αίρεται η απαγόρευση αυτή.
 
Παρόλα αυτά ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Κυμπαρίδης σημείωσε πως ακόμα και αν αρθεί ο περιορισμός, δύσκολα θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
 
Πάντως μιλώντας στους συναδέρφους του, τους ευχαρίστησε για την πορεία που χάραξαν όλοι μαζί ως σύλλογος, στην οποία είχαν πάντα τη στενή συνεργασία των Δικαστών του Εφετείου όπως και κάθε δικαστικής εξουσίας, αλλά και των υπαλλήλων του Δικαστικού Μεγάρου, που είναι συνεργάτες και όλοι μαζί κατάφεραν με τις κοινές τους δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ευπρέπειας και κύρους που θεωρεί πως αρμόζει στη δικαιοσύνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.