Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Κομοτηνη για τις Θυγατερες της Πηνελοπης

Η ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης Jan Spanos επισκέφτηκε την Κομοτηνή, στο πλαίσιο συνάντησης όλων των τμημάτων της Βόρειας Ελλάδας

Στην Κομοτηνή συναντήθηκαν τα Τμήματα Θυγατέρων Πηνελόπης της Βορείου Ελλάδος το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου, επ’ ευκαιρία της επισκέψεως στην Κομοτηνή της νέας Grand President των Θυγατέρων Jan Spanos, της Past Grand President Joanne Saltas και της Εxecutive Director Elena Skardis Saviolakis, μια συνάντηση που οργανώθηκε από το Τμήμα 423 Νηρηίδων Θυγατέρων Πηνελόπης της Κομοτηνής.
 
Στην συνάντηση το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος ευλόγησε τη συνάντηση, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Κοσμάς Παπαχρήστου, ο υποκυβερνήτης των AHEPA στην Ελλάδα κ.Στάθης Κεφαλίδης, και η νέα Σύνδεσμος των τμημάτων των Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδας κ. Μαρία Σοφιανού.
 
 

Πολλαπλές δράσεις για το τμήμα

 
Με τη συνάντηση αυτή ξεκινούν και οι δράσεις για το φετινό χειμώνα από το τμήμα των Νηιρίδων, σημείωσε η πρόεδρος κ. Ελπινίκη Μπλεκάτση, ενώ θα συνεχιστούν μέσα στο Νοέμβριο με την επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας του Θεαγενείου στην Κομοτηνή.
 
Επίσης θα συμμετάσχουν στην δράση «Ο άγιος Βασίλης άργησε μια μέρα» στην αρχή της επόμενης χρονιάς ενώ το τμήμα έχει αποφασίσει πως φέτος όλες τους οι δράσεις θα συντείνουν ώστε να βοηθήσουν τον ΔΑΔΑΑ, και το έργο που κάνει για παιδιά με αυτισμό και Asberger.
 
«Ο Ελληνισμός της διασποράς είναι πάρα πολύ σημαντικός για την πατρίδα μας και με δεδομένο ότι το 61% αυτού βρίσκεται στις ΗΠΑ και η AHEPA είναι μια πάρα πολύ μεγάλη οργάνωση, είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τη νέα Grand President, την Past Grand President και την Εxecutive Director, γιατί είναι μέλη μιας οργάνωσης που προωθεί τον Ελληνισμό, τις Ελληνικές αρχές και την παράδοση στους ομογενείς της Αμερικής» σημείωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά.
 
 

Jan Spanos «Αδέρφια από διαφορετικές μητέρες» 

«Είμαστε αδέρφια από διαφορετικές μητέρες, είμαστε Ελληνίδες. Μπορεί να μη μιλάμε τα Ελληνικά τόσο καθαρά, όμως το φιλότιμο που υπάρχει και στους δύο δεν υπάρχει αλλού» σημείωσε η κ. Spanos, τονίζοντας πως οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, που δημιουργήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο το 1929, έχουν παρουσία εδώ και πέντε χρόνια στην Κομοτηνή, και δουλεύουν για τη στήριξη γυναικών και παιδιών.
 
Για αυτό και οι προσπάθειές τους το τελευταίο διάστημα αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερο τη στήριξη των γυναικών και των παιδιών της πόλης.
 «Έχουμε κάνει πολλά, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις δράσεις που έχουν γίνει στην Κομοτηνή, θέλουμε οι γυναίκες να γίνουν μέρος της οικογένειάς μας να μπουν στην οικογένειά μας, να προχωρήσουν τα παιδιά τους, να πάνε στο πανεπιστήμιο , θέλουμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε» τόνισε.
 
 

Elena Skardis Saviolakis «Η Κομοτηνή είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για μας»

 
Η Κομοτηνή είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για εμάς, σημείωσε η Elena Skardis Saviolakis, επισημαίνοντας πως η συγκέντρωση με όλα τα τμήματα που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται ώστε να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ τους, να επικοινωνείτε το φιλανθρωπικό τους έργο και να γνωρίζονται τα μέλη.
 

Νέα Σύνδεσμος των τμημάτων των Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδας η Μαρία Σοφιανού

 
Για την τιμή και το προνόμιο να υποδέχονται την κ. Spanos και τις κυρίες που την συνοδεύουν μίλησε η νέα Σύνδεσμος των τμημάτων των Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδας κ. Μαρία Σοφιανού, σημειώνοντας πως επέλεξαν την Κομοτηνή για την συνάντηση των οργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η συνάντηση των Νοτίων τμημάτων θα γίνει στην Αθήνα.
 
«Χαιρετίζουμε αυτή την απόφασή τους, η συνάντηση να γίνει σε μια ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή» σημείωσε η ίδια ευχόμενη «η συνάντηση αυτή να είναι επωφελής για όλες μας, να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας, τους προβληματισμούς μας, τα οράματά μας για την πορεία της οργάνωσης, της μεγαλύτερης οργάνωσης του Απόδημου Ελληνισμού παγκοσμίως».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.