«Ολοι Ενα. Φιλα με» με οδηγο τη μουσικη παρεα του Σταματη Κραουνακη

Σε μια πορεία που χώρεσε τρεις γενιές τραγούδια, αναμνήσεις και συναισθήματα

Η αλήθεια είναι ότι μας προειδοποίησε. «Σουίτα συναισθημάτων, λειτουργικό της Αγάπης» έγραφε σχετικά με την παράσταση αυτή. Αλλά πόσο τελικά προετοιμασμένος μπορεί να είναι κάποιος να «ανασύρει» όλη του την ζωή, καλές και κακές αναμνήσεις, σπουδαίες και μη στιγμές, κάνοντας παράλληλα τον έως τώρα απολογισμό του, μέσα από στίχους, τραγούδια, μουσικές;

Γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης, παρέα με τους μουσικούς του αλλά και τους πέντε καταπληκτικούς του αγγέλους, όνομα και πράγμα ως προς την παρουσία τους επί σκηνής, στην παράσταση «Όλοι Ένα. Φίλα με» που φιλοξενήθηκε στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής το βράδυ της Τετάρτης.

«Εκβίασε» μέσα από ένα οδοιπορικό στις δημιουργίες του που έχουν μείνει ανεξίτηλες στον χρόνο και στις καρδιές των Ελλήνων, αλλά και άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών, την ανάδευση αναμνήσεων και συναισθημάτων! Χαρές, λύπες, έρωτες… πρωτίστως έρωτες και απογοητεύσεις αλλά και κρίσεις, όπως αυτές που κρίνουν την ιστορία αλλά και το τώρα… όλα μέσα από τον προσωπικό του «σκληρό δίσκο» που πήρε μαζί στη φετινή του περιοδεία για να μοιραστεί με τους φίλους και «συνταξιδιώτες του», όλους εμάς που ταξιδεύουμε νοερά μαζί του, τις αγαπημένες του μουσικές.

Σε μια κοινή πορεία όπως έγραψε και ο ίδιος «με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων», όλα όσα μας κάνανε και συνεχίζουν να μας κάνουν συνοδοιπόρους στη ζωή.

Τόσα βράδια, μία ζωή, η ζωή καθενός από μας, σε fast forward μέσα σε δύο ώρες. Δύο ώρες με τον συνθέτη επί σκηνής, παρέα με τους μουσικούς Άρη Βλάχο, Βάϊο Πράπα, Γιώργο Ταμιωλάκη και τους «αγγέλους» του ντυμένους στα λευκά, Χρήστο Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργο Στιβανάκη και Χάρη Φλέουρα.

Τόσες ζωές και μάλιστα διαφορετικές, σε μία κοινή μουσική πορεία, «ίαμα ψυχής» που απέδειξε τελικά σε όλους όσους την «περπατήσαμε» μαζί, αυτό που αποτελεί το βασικό ζητούμενο της εποχής μας … ότι θα έπρεπε να είμαστε όλοι ένα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Όπως γίναμε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Σταμάτης στο τέλος μας υποσχέθηκε την άμεση επιστροφή του στα θρακικά εδάφη, μέχρι τότε όμως ας συνεχίσουμε «Όλοι μαζί».

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ της παράστασης εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.