Ολες οι απαραιτητες πληροφοριες για τα νεα λογιστικα δεδομενα απο τον Κ. Νιφοροπουλο

Στην Ημερίδα ενημέρωσης Λογιστών- Φοροτεχνικών

Επιμορφωτική ημερίδα πραγματοποίησε ο σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ν. Ροδόπης και η Ένωση Φοροτεχνικών Eλεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Ροδόπης.

Το δυναμικό της περιοχής, έσπευσε να παρακολουθήσει την ημερίδα και να συγκρατήσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  που χρειάζονται για την άσκηση του επαγγέλματός του.

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών των δύο Συλλόγων, ο εισηγητής της ημερίδας  κ. Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος, Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής, Μέλος της επιστημονικής ομάδας «Taxheaven» πραγματεύθηκε-μεταξύ άλλων- ζητήματα όπως το «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων», που πρέπει να ενημερώνουν όλα τα Νομικά Πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ, Σύλλογοι, Σωματεία, και λοιπές οντότητες κερδοσκοπικές η μη).Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/849/ΕΕ (4η Οδηγία για το ξέπλυμα χρήματος) σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όλα τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες θα πρέπει να καταχωρίζουν τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων τους σε Κεντρικό Μητρώο που τηρείται από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με το τι προβλέπεται να γίνει από 1/1/2020  με τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» η οποία περιλαμβάνει την υποχρέωση ενός εκατομμυρίου επιχειρήσεων να διαβιβάσουν από το 2020 ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet, τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν και να τηρήσουν ηλεκτρονικά τα φορολογικά βιβλία τους.

Ακολούθως, εξέτασε διάφορα επίκαιρα θέματα όπως αλλαγές στο Κ.Φ.Ε., που έγιναν μέσα στο 2019, ονομαστικοποίηση Μετοχών και Εναρμόνιση Καταστατικού Α.Ε., Υποχρέωση υποβολής των «Οικονομικών Καταστάσεων» στην Τράπεζα της Ελλάδος, «Νωπά και ευαλλοίωτα προΐόντα», Εργόσημα και ενδοομιλικές συναλλαγές.

Τέλος, ανέλυσε τις προβλέψεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του Νοεμβρίου και περιλαμβάνει νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα, διατήρηση του αφορολογήτου ορίου στα 8.636 ευρώ και με προσαύξηση του συγκεκριμένου ορίου για κάθε παιδί και μέχρι τέσσερα παιδιά, ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% του εισοδήματος από όλους τους φορολογούμενους, μειώσεις και αναστολές φόρων κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.