Ολα τριγυρω αλλαζουν και ολα τα ιδια μενουν

Οι εποχές αλλάζουν, οι μήνες έρχονται και παρέρχονται αλλά ένα πράγμα μένει σταθερό η απίστευτη και – ακατανόητη πλέον – εμμονή του πρυτανικού σχήματος να ξεπουλήσει τη σίτιση στον ιδιώτη Χούτο. Φαίνεται πως δεν κατάλαβε από τις διαρκείς κινητοποιήσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ότι είναι βούληση των φοιτητών να κρατήσουν έξω από τα πανεπιστήμια τη λογική του επιχειρηματικού κέρδους και να διαφυλάξουν τα κεκτημένα δικαιώματα τους.

Η νέα – πρωτοφανής στα ακαδημαϊκά χρονικά – κίνησή τους είναι να χαρίσει την αίθουσα τελετών στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, ώστε να λειτουργήσει το παραμάγαζο του. Φυσικά ακολούθησε την παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του, να δράσει εν κρυπτώ και σε περίοδο διακοπών, απουσία της φοιτητικής κοινότητας. Φυσικά και δεν σκέφτηκε ότι πέρα από τα κεκτημένα δικαιώματα οι φοιτητές χάνουν μ΄ αυτό τον τρόπο το μοναδικό χώρο πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης. Φυσικά και δε σκέφτηκε, ότι βάζει τον επιχειρηματία στο πανεπιστημιακό άσυλο, υπονομεύοντάς το. Αλλά και να τα σκέφτηκε αυτά έβαλε σαν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του επιχειρηματία και όχι τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών –τριών/

Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται τη στιγμή, όπου ΝΑ και ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ προχωρούν στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους στην παιδεία και την κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την προσπάθεια για αναθεώρηση του άρθρου 16, την κατάργηση του οχταώρου και πολλά άλλα. Δείχνει εύγλωττα έτσι το πρυτανικό σχήμα πως τοποθετείται απέναντι σ΄ αυτά τα ζητήματα. Πού εξαφανίστηκαν οι δικαιολογίες περί νομιμότητας, περί δημοσίου συμφέροντος; Γιατί δεν κάνουν λόγο για τις νέες νομοθετικές εξελίξεις; Γιατί δε σταματάνε;

Στις 2 Μαΐου το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων ήταν εκεί, για να διασφαλίσει, ότι το παραμάγαζο του Χούτο δε θα λειτουργήσει. Κάτι που κάνει ανελλιπώς σε όλους τους σταθμούς αυτού του αγώνα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Χούτος λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (ηλεκτροδότησης του χώρου) προς το παρόν δε μπορεί να λειτουργήσει. Δεν έχουμε όμως καμία αμφιβολία, ότι θα το επιχειρήσει, όταν του επιτραπεί. Το ιστορικό των κινητοποιήσεων το έχει αποδείξει. Και αυτή η απόπειρα όμως θα συναντήσει τη μοίρα όλων των προηγουμένων.

Ακόμα και τώρα χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα. Το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων δε θα δεχθεί την ιδιωτικοποίηση της σίτισής μας, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας μας. Θα σταματήσουμε κάθε προσπάθεια υφαρπαγής φοιτητικών χώρων έκφρασης, δε θα μείνουμε άπραγοι στη υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το πασχαλινό δώρο του πρυτανικού σχήματος στον επιχειρηματία

Χούτο θα επιστραφεί.

Η φοιτητική κοινότητα θα φροντίσει για αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.