Ολα για το φοιτητικο σπιτι

Ξεκίνησε η απόβαση των φοιτητών, που μαζί με τους γονείς τους, «ξεψαχνίζουν» την πόλη προς αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των σχολών εισαγωγής των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ήδη φοιτητές με τις οικογένειές τους ξεκίνησαν να καταφτάνουν στην Κομοτηνή, ελπίζοντας να βρουν ένα χώρο οποίος θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους τα επόμενα χρόνια της φοιτητικής ζωής.
 

Αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να προλάβουν την μεγάλη απόβαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Κομοτηνή, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν ένα καλύτερο σπίτι, ή πιο οικονομικό με καλύτερες παροχές και καλύτερη πρόσβαση στις στάσεις των λεωφορείων, που πλέον αποτελούν τον πυρήνα του ενδιαφέροντος των φοιτητών που θέλουν να ανέβουν στις σχολές τους στην πανεπιστημιούπολη.
 

Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν το σαφάρι τοποθεσίας, τιμών και παροχών, και σε αυτό το κυνήγι έχουν ως σύμμαχο τόσο τα μεσιτικά γραφεία, όσο και τα ενοικιαστήρια τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα, σε τοίχους, πινακίδες, πίνακες και φυσικά κολώνες, πολεμώντας για την προσοχή των φοιτητών.
 

Το «τσουνάμι» φοιτητών (που τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι δεν έχει το ύψος περασμένων ετών) αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, όταν και οι οικογένειες που δεν μπορούσαν να μεταβούν άμεσα στην Κομοτηνή θα έρθουν προς αναζήτηση κατοικίας, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου το ενδιαφέρον αναμένεται να κάνει «κοιλιά» μέχρι τα τέλη του μήνα, όταν οι τελευταίοι φοιτητές θα πάρουν το δρόμο προς την Κομοτηνή.
 
Να υπενθυμίσουμε πως φέτος τα ενοίκια αναμένεται να κυμανθούν στα 200 ευρώ, με εξαιρέσεις φυσικά είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω ανάλογα με το διαμέρισμα, την τοποθεσία του και το τι παρέχει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.