Ολα ετοιμα για το παρθενικο ταξιδι της Δοξας Προσκυνητων στη Γ’ Εθνικη

Πρεμιέρα απέναντι στον ιστορικό ΑΟ Καβάλας

Η μεγάλη στιγμή για την Δόξα Προσκυνητών έφτασε. Την Κυριακή η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Θράκης ρίχνεται για πρώτη φορά στην μάχη του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Α.Ο. Καβάλα.
 
Όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας δηλώνουν έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση και ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους που είναι η παραμονή. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο πως από τον πρώτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής που συμμετέχει η Δόξα υποβιβάζεται μία ομάδα καθώς αποχώρησε η ομάδα του Εθνικού Αγιονερίου. 

Το τεχνικό team της Δόξας 

Στον πάγκο της ομάδα συνεχίζει για πέμπτη χρονιά ο άνθρωπος που την ανέβασε στην Γ΄εθνική, ο Γιάννης Κλειτσιώτης. Υπήρξαν όμως αλλαγές στο υπόλοιπο τεχνικό team. Τη θέση του περσινού γυμναστή Τσέλαϊ Μάντι πήρε ο έμπειρος προπονητής στίβου με πολλές εμπειρίες και από το ποδόσφαιρο Διονύσης Αργυρόπουλος.
 
Τον μέχρι πρότινος προπονητή τερματοφυλάκων Μπάρτεκ Μπουρζίνσκι θα αντικαταστήσει ο Παναγιώτης Περτσάς που θα είναι ταυτόχρονα και ο βασικός πορτιέρο της ομάδας. Ο Παναγιώτης Περτσάς που είναι πτυχιούχος προπονητής ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Πανθρακικό αλλά και σε αρκετές ομάδες της Αττικής όπως τα Βριλήσσια, το Ηράκλειο, η Αγία Παρασκευή, ο Αθηναϊκός, ο ΑΟ Περιστερίου, η Τριγλία Ραφήνας ενώ έχει περάσει από τον Ορφέα Ξάνθης. Επίσης ήταν διεθνής και με την Εθνική ομάδα Beach Soccer.
 
Παράλληλα στο κομμάτι των ποδοσφαιριστών η ομάδα των Προσκυνητών έκανε σωστό προγραμματισμό και ενισχύθηκε σημαντικά για να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής. 

Οι παραμένοντες από την περσινή ομάδα 

Από την περσινή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης και την άνοδο στην Γ΄Εθνική παρέμειναν οι Τρίχας, Σιδηρόπουλος, Κίτσος, Μαδούρας, Μόσχος, Κλης και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα και στα μπαράζ Χρήστος Βάσκος. 

Ποιοι κούνησαν μαντήλι 

Αντίθετα αποχώρησαν οι Βλαδιμηρίδης , Γεμενετζής, Τσέκος, Ζάνταλης, Ραμαντάνης, Κουδέρης, Μιχαλακέλης, Βιόπουλος, Σταμάτης και Ζουμπιάδης. 

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα 

Συνολικά αποχτήθηκαν 18 νέοι ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Αναλυτικά η Δόξα απέκτησε από την τοπική αγορά κάποιους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Συγκεκριμένα από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου αποκτήθηκε ο κεντρικός αμυντικός Θόδωρος Λεφής, ο επίσης αμυντικός Χαμζά Εμρέ από τον Αετό Μίσχου, ο Γαβριήλ Θωμά από τον Αστέρα Αιγείρου που αγωνίζεται δεξί χαφ, ο πρώην δεξιός χαφ της Δόξας Σώστη Τριαντάφυλλος Σερίφης και ο τερματοφύλακας Γιάννης Κορωνάκης που αγωνιζόταν πέρσι με τον Ορφέα Στρύμης.
 
Από εκεί και πέρα η Δόξα Προσκυνητών ενισχύθηκε με αξιόλογους ποδοσφαιριστές που έχουν σημαντική εμπειρία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στη θέση του τερματοφύλακα, εκτός του Κορωνάκη, αποκτήθηκε, όπως προαναφέραμε, ο Παναγιώτης Περτσάς σε διπλό ρόλο καθώς θα είναι και προπονητής και ο Αγγελόπουλος ερχόμενος από την Σουηδία.
 
Στην άμυνα εκτός των Λεφή και Χαμζά Εμρέ αποκτήθηκαν οι Κελεσίδης από την Δόξα Δράμας, Σωμαράκης από τον Ηρόδοτο, Λειβαδιώτης απ τον Έβρο Σουφλίου , ο Μοζασβίλι από τον Φωκικό και ο αριστερός μπακ Δημητριάδης από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.
 
Στα χαφ εκτός των Θωμά και Σερίφη αποκτήθηκαν οι Δραγανίδης από τον Έβρο Σουφλίου, ο Παναγιώτης Ανυφαντάκης από την Κ20 του Πλατανιά ο Γιαννακιτσίδης από τον Απόλλων Καλαμαριάς, ο Ιωαννίδης από τον ΑΟ Καρδίας και ο Εμρέ Μεμέτ από τον Έβρο Σουφλίου.
 
Στην επίθεση αποκτήθηκε ο Μίλτος Μανδύλας που αγωνιζόταν στην Κ20 του Πανθρακικού. 

Τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας 

Στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η Δόξα στην περίοδο της προετοιμασίας έδειξε πολύ καλά στοιχεία καθώς σε έξι αναμετρήσεις είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα φιλικά:
Κ20 Α.Ο. Ξάνθη –Δόξα Προσκυνητών 2-4
Δόξα Προσκυνητών – Ένωση Άνθειας-Αρίστεινου 6-0
Δόξα Προσκυνητών – Ορφέας Ξάνθης 4-1
Δόξα Προσκυνητών – Ηρακλής Σαπών 1-1
 Πανθρακικός – Δόξα Προσκυνητών 1-2
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Δόξα Προσκυνητών 0-6. 

Η έδρα της Δόξας 

Η διοίκηση της Δόξας Προσκυνητών έχει δηλώσει ως έδρα δύο γήπεδα στην Κομοτηνή.
Το Δ.Α.Κ. Κομοτηνής στο οποίο θα αγωνίζεται κυρίως στα παιχνίδια με τις ιστορικές ομάδες του ομίλου που θα προσελκύσουν και περισσότερο κόσμο και το γήπεδο της ΕΠΣ όπισθεν του ραδιοφωνικού σταθμού.  

Γενική είσοδος 5 ευρώ 

Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Δόξας τα εισιτήρια σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι σε οποιοδήποτε γήπεδο αγωνιστεί η ομάδα στην Κομοτηνή, θα κοστίζουν 5 ευρώ για το φίλαθλο κοινό της Ροδόπης.
Για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους ενδέχεται το αντίτιμο να είναι λίγο πιο υψηλό. 

Πρεμιέρα με Α.Ο. Καβάλα 

Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και η Δόξα Προσκυνητών στο πρώτο της παιχνίδι στην κατηγορία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Α.Ο. Καβάλα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Βερούλειο Στάδιο και θα ξεκινήσει στις 17:00. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Παπαργυρίου με βοηθούς τους κ.κ. Ζέρβα και Μηνούδη, όλοι του συνδέσμου Πιερίας.

Λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση της ομάδας

Με την έναρξη του πρωταθλήματος την Κυριακή η διοίκηση της Δόξας Προσκυνητών ξεκινάει την προπώληση τυχερών λαχνών για την λαχειοφόρο αγορά την οποία διοργανώνει προς ενίσχυση της ομάδας.
 
Το μεγάλο δώρο είναι μια Vespa 125 κυβικών και 2 ποδήλατα, ένα αντρικό και ένα γυναικείο.
 
Ο ένας λαχνός θα κοστίζει 1 ευρώ και θα μπορείτε να τον προμηθευτείτε είτε στα εντός έδρας παιχνίδια της Δόξας είτε σε διάφορα σημεία της πόλης που θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες.
 
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου εντός έδρας στις 22 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Α.Ο. Καβάλα.
 
Για την πραγματοποίηση αυτής της λαχειοφόρου αγοράς η διοίκηση της Δόξας Προσκυνητών ευχαριστεί τους εξής χορηγούς:
 
Αντιπροσωπεία Μοτοσυκλετών Βενετίδης, Γυράδικο «Πιάτσα», Skarlet Caf, Ψαροταβέρνα «ο Ψαράς» στην Σαμοθράκη, Car Glass, παντοπωλείο «Το Ρολόι». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.