Ολα ετοιμα για την μεγαλη γιορτη των πολεμικων τεχνων

16 και 17 Μαρτίου η Κομοτηνή θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις των πολεμικών τεχνών - Οι διοργανωτές του Budo Festival δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο μαζεύοντας σχολικά είδη και παιχνίδια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Η μεγάλη γιορτή των πολεμικών τεχνών, Budo Festival, θα διεξαχθεί για ακόμα μία χρονιά στην Κομοτηνή, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Συγκεκριμένα, το Budo Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 19.00 στο κλειστό γήπεδο του 2ου Λυκείου Κομοτηνής, υπό την οργανωτική επιμέλεια του Συλλόγου «Άπω Ανατολή».
 
Με δεδομένο την απήχηση που είχε τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ, οι διοργανωτές φέτος επέλεξαν να παρουσιάσουν το θέαμα σε έναν κλειστό χώρο με μεγαλύτερη χωρητικότητα, όπως το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου που έχει δύο κερκίδες και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο.
 
Πρόκειται για ένα υπερθέαμα με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα με τους παρευρισκόμενους να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις όλων των στυλ πολεμικών τεχνών, σύγχρονο δυναμικό χορό, επίδειξη δύναμης ανθρώπων και βέβαια μία ολοκαίνουργια επίδειξη από την ομάδα MAKOTO που υπόσχεται ότι δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.
 
Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 09:30 θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα κυπέλλου Nunchaku με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. 

Αγησίλαος Βεσεξίδης «Η ανταπόκριση του κοινού τα προηγούμενα χρόνια μας ώθησε στην αλλαγή γυμναστηρίου» 

Ο εμπνευστής και διοργανωτής του Φεστιβάλ αλλά και ένας άνθρωπος που έχει δώσει την ζωή του στις πολεμικές τέχνες, ο Αγησίλαος Βεσεξίδης μίλησε για το φεστιβάλ, το οποίο πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Βορείου Ελλάδος. «Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι η αγάπη και η ανταπόκριση του κόσμου» επισήμανε ο κ. Βεσεξίδης και εξήγησε πως αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο φέτος το φεστιβάλ «μετακόμισε» από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, το οποίο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Επιπλέον μας αποκάλυψε πως στην έναρξη θα είναι παρών ο πρωταθλητής του Στίβου Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος θα τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την εκδήλωση.
 

Σχετικά με τις «υψηλές» παρουσίες, ο κ. Βεσεξίδης αποκάλυψε πως θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Ζίου Ζίτσου, οι οποίοι θα κάνουν επίδειξη, όπως και ο Δάσκαλος των επιτυχιών του Δημοκριτείου κ. Θεόδωρος Καρυπίδης. «Γενικότερα θα γίνουν επιδείξεις  Kick Boxing, Ziu Zitsu, Taekwondo, Karate, σπαθιών και όλων των πολεμικών τεχνών που μπορείτε να φανταστείτε» δηλώνει γεμάτος υπερηφάνεια ο Αγησίλαος Βεσεξίδης, ο οποίος διαπιστώνει πως υπάρχει κλίμα συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων της πόλης σε μία διοργάνωση που σκέφτηκε ο ίδιος.   

«Το φεστιβάλ προσελκύει κόσμο από όλη τη Βόρεια Ελλάδα» 

«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών, το οποίο είναι ξεχωριστό και αποτελεί σημείο συνάντησης κόσμου από όλη την Βόρεια Ελλάδα» επισημαίνει ο κ. Βεσεξίδης παρατηρώντας αύξηση επισκεπτών από τη Θράκη αλλά και τους γύρω νομούς μέχρι τη Μακεδονία, δηλώνοντας πως το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και το θέαμα αποζημιώνει τους εκδρομείς. 

«Το φεστιβάλ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο» 

Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά, στο φεστιβάλ φαίνεται και το κοινωνικό πρόσωπο των διοργανωτών, καθώς κατόπιν πρότασης της ΠΑΕ Ποντίων θα υπάρχει στην είσοδο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται παιχνίδια και σχολικά είδη για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS. «Είναι σημαντικό να στηρίξουμε τα παιδιά, να τους χαρίσουμε χαμόγελα και παιχνίδια, γιατί δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Budo Festival και να υπάρχουν παιδιά χωρίς παιχνίδια και χαμόγελο.  Για αυτό καλώ τον κόσμο να φέρει παιχνίδια» ήταν τα λόγια του Αγησίλαου Βεσεξίδη καλώντας τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.