Ολα ειναι στο μυαλο των Βασιλη Πασλιδη και Αγγελου Φαμελου

Δύο νέοι μουσικοί από την Κομοτηνή, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Δύο νεαροί μουσικοί από την Κομοτηνή, ένωσαν τα μουσικά τους μονοπάτια με τη δραστηριοποίηση αμφότερων στην Αθήνα, να αποτελεί και το εφαλτήριο μιας συνεργασίας, με τα πρώτα σημεία γραφής να δείχνουν πως έχει ριζώσει για τα καλά στο Αθηναϊκό κέντρο.

Ο λόγος για τον Βασίλη Πασλίδη και Άγγελο Φάμελο και το σημείο τομής τους, την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού που φέρει το όνομα «Όλα είναι στο μυαλό» σε μουσική Βασίλη και Χρήστου Πασλίδη , με τους στίχους να ανήκουν επίσης στον τελευταίο. Στο τραγούδι δε, πέραν του Βασίλη και του Άγγελου, συμπράττουν ο Γιώργος Ντινάκος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιάννης Δίσκος στο κλαρίνο, ο Δημήτρης Κατσίβελος στην τρομπέτα, ο Κυριάκος Πέτρου στο βιολί, ο Παντελής Πέτρου στο μπάσο και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος στα τύμπανα.

Μιλώντας για την ενασχόλησή του με τη μουσική, ο Βασίλης Πασλίδης σημείωσε πως δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Αθήνας από το 2014, έχοντας  μέχρι στιγμής στο ιστορικό του αρκετές κυκλοφορίες και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, που φέρει το όνομα «2 χρόνια συγκατοίκηση».

Οι καρποφορίες ενός νέου μουσικού στο αθηναϊκό κέντρο

Η εν γένει κατάσταση στον χώρο της δισκογραφίας, για τον ίδιο είναι παγιωμένη και αυτό κυρίως λόγω της έλευσης του youtube. «Ακόμη και μεγάλοι καλλιτέχνες μπαίνουν στη διαδικασία οι ίδιοι να παράγουν τους δίσκους, γεγονός που αυταπόδεικτα φανερώνει και την ύφεση της δισκογραφίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μουσικός, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην αξία του ραδιοφώνου. «Αυτό που παραμένει ζωντανό και αποτελεί παράλληλα βασική απεύθυνση κάθε νέου μουσικού, είναι το ραδιόφωνο, το οποίο φυσικά και δεν θα πεθάνει ποτέ. Η δε επανάληψη τραγουδιών μέσω αυτού, καθιστούν τα τραγούδια κτήμα του ακροατή».

Σχετικά με το τι μπορεί να κάνει έναν καλλιτέχνη να ξεχωρίσει και να «κρατηθεί» σε έναν τέτοιο χώρο που διακρίνεται πλέον από στοιχεία υπερπληροφόρησης, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του πως, παρά τη δυσμενή δισκογραφική υφιστάμενη κατάσταση και δη για τους νέους μουσικούς, μια ολοκληρωμένη και καλή δουλειά θα ξεχωρίσει. 

Στα της αφορμής της συνομιλίας μας, την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού που τιτλοφορείται «Όλα είναι στο μυαλό», ο Βασίλης Πασλίδης ανέφερε πως πρόκειται για ένα τραγούδι που έγραψε με τον αδερφό του Χρήστο Πασλίδη πριν από 8 χρόνια, με αρχικό στόχο να συμπεριληφθεί στον πρώτο τους δίσκο, γεγονός που δεν κατέστη τελικά δυνατό.

 Γυρίζοντας 3 χρόνια πίσω, φτάνουμε στην γνωριμία του με τον Άγγελο Φάμελο, μια γνωριμία που απέβη μοιραία, καθώς ο καρπός αυτής αποτέλεσε και η πρωτοβουλία του Βασίλη Πασλίδη το τραγούδι «Όλα είναι στο Μυαλό» να ηχογραφηθεί ζωντανά στο studio “Sierra” με τη συνοδεία της φωνής του Άγγελου, τον οποίο και θεώρησε  πλέον ικανότερο.

 

Τραγούδι σε ανέκδοτους στίχους Μάνου Ξυδούς θα περιλαμβάνει ο νέος δίσκος

Όπως μας πληροφόρησε ο Βασίλης Πασλίδης, το τραγούδι θα συμπεριληφθεί στον νέο ολοκληρωμένο δίσκο που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι, ο τίτλος του οποίου θα είναι «Τι είχαμε τι χάσαμε».

Κομμάτι δε του επικείμενου δίσκου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσει και ένα ανέκδοτο τραγούδι σε στίχους του Μάνου Ξυδούς και μουσική Βασίλη Πασλίδη, γεγονός που όπως μας αποκάλυψε ο μουσικός, προέκυψε κατόπιν ακρόασης από την οικογένεια του Μάνου Ξυδούς μιας διασκευής που έκανε ο ίδιος στο γνωστό «Λένε για μένα». «Διασκεύασα το “Λένε για μένα”, το οποίο και άκουσε η οικογένεια του Μάνου, με αποτέλεσμα να μου εμπιστευτεί τους ανέκδοτους στίχους του τραγουδιού, που θα φέρει το όνομα «Αγάπη».
Όσο για τα πεπραγμένα σε επίπεδο εμφανίσεων, ο μουσικός ανέφερε την πρόσφατη sold out εμφάνισή του παρέα με τον Άγγελο Φάμελο σε μουσική σκηνή στο Γκάζι, η οποία αναμένεται να επαναληφθεί.

Τα σχέδια του μουσικού σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων, αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα και μεταξύ άλλων στη γενέτειρά του την Κομοτηνή.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Πασλίδη

O Βασίλης Πασλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κομοτηνή, όπου στα 16 του χρόνια, ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά με την κιθάρα και το τραγούδι σε γνωστό ρεμπετάδικο της περιοχής.

Ο Βασίλης Πασλίδης μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, όπου συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.

Το 2010 «ξενιτεύεται» στη πρωτεύουσα και μετά από ένα χρόνο συγκατοικεί με τον αδερφό του Χρήστο για 2 χρόνια, όπου και γράφτηκαν περισσότερα από 30 τραγούδια.

Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «2 χρόνια συγκατοίκηση»  από την δισκογραφική εταιρεία ”Protasis”, ο οποίος παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Κομοτηνή με συναυλία στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τους στίχους, αλλά και τη μουσική σε 3 τραγούδια από τα 12 που περιέχει ο δίσκος, τους υπογράφει ο αδερφός του, Πασλίδης Χρήστος.

Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τρία τραγούδια, οι «Πονηριές» η «Μάγισσα» και ο «Ζωντανός».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.