Ολα δειχνουν Δοξα Νεου Σιδηροχωριου για πρωταθλητρια Α΄ ΕΠΣ Θρακης

Προς την οριστική ολοκλήρωση οδεύουν Γ’ Εθνική και Τοπικά πρωταθλήματα – Ερωτηματικό τα τοπικά Κύπελλα

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου φαίνεται πως θα είναι η πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης καθώς όπως όλα δείχνουν τα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής αλλά και των τοπικών κατηγοριών θα διακοπούν και οι πρωτοπόροι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο ενώ δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί η κατάσταση με τον υποβιβασμό.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ προτείνει την αυτόματη άνοδο των 8 πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής ενώ όσον αφορά τον υποβιβασμό, η Επιτροπή εισηγείται να πέσει μια λιγότερη ομάδα ώστε να μην χάσει την χρονιά, κάποιος σύλλογος που βρισκόταν ακριβώς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα, η πρόταση της Επιτροπής είναι η πρόωρη ολοκλήρωση των διοργανώσεων και η ανακήρυξη του πρωτοπόρου ως πρωταθλητή, ο οποίος θα κατακτήσει και την άνοδο στην Γ’ Εθνική της επόμενης σεζόν.

Για το θέμα της παραμονής και του υποβιβασμού στα τοπικά πρωταθλήματα θα αποφασίσει η εκάστοτε Ένωση. Τέλος, για τα τοπικά Κύπελλα, η ΕΠΟ αφήνει ανοιχτή την περίπτωση διεξαγωγής των τελικών φάσεων, ώστε να γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας της επόμενης σεζόν.

Οικονομική ενίσχυση ζητά ο Γραμμένος

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει οικονομική στήριξη στα Ερασιτεχνικά Σωματεία καθώς έχουν πληγεί από την εξέλιξη των φετινών διοργανώσεων και πως τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν πρόσβαση στα οφέλη που πρόσφερε ο μηχανισμός στήριξης που θέσπισε η Κυβέρνηση, λόγω της λήψης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρει:«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων που δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα ωφελήματα της οικονομικής στήριξης από το Κράτος. Θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη σκέψη για τα σωματεία αυτά, που πράγματι έχουν πληγεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα».

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.