Οικονομικο βοηθημα και ρυθμισεις αποσυμφορησης του κεντρου Σαπων ενεκρινε ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Οι αποφάσεις του ΔΣ Μαρώνειας-Σαπών που ξεχώρισαν

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 6/4, με την μέθοδο της δια περιφοράς λήψη αποφάσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών και ύστερα από εισηγήσεις του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου , αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων έλαβε αποφάσεις για θέματα του Δήμου.

Την είδηση των απαφάσεων κοινοποίησε με σχετική ανάρτηση ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπων.

Από τις εν λόγω αποφάσεις ξεχωρίζουν οι κάτωθι:

  • Εγκρίθηκαν η χορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε οικονομικά αδύναμους πολίτες , η μείωση μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων, η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού. και τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού , για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί σ’ επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους αναγκαία.
  • Παράλληλα εγκρίθηκαν η τροποποίηση κυκλοφοριακής ρύθμισης των οδών της πόλης των Σαπών για την αποσυμφόρηση του κέντρου της, η παραχώρηση χρήσης του παλαιού δημοτικού σχολείου Ασκητών στον τοπικό πολιτιστικό, Λαογραφικό , Αθλητικό σύλλογο , η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΄ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για την συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα VViFi4EU και δόθηκε η θετική γνώμη για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού – παραλίας για την εκτέλεση του έργου ΄΄ Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρωνείας – Παραλίας Πετρωτών – Όρια Ν.Εβρου’’ που εκκρεμή από το έτος 2018
  • Εγκρίθηκαν οι υποβολές προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄ Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρου ανάπτυξης ΄΄ τροποποιημένου προϋπολογισμού της πράξης ‘’ Υποδομές αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων πόλεως Σαπών΄΄ και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΝ. Μακεδονίας και Θράκης της πράξης ΄΄ Ορθολογική διαχείριση – εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων της ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών ΄΄.
  • Εγκρίθηκε το εγχειρίδιο διαχειριστικής ικανότητας για συγχρονισμένες εργασίες που εκκρεμούσε από το 2014.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.