Οι τρεις βουλευτες της Ροδοπης στη νεα Βουλη

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου σχολιάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης και μιλούν για τα σχέδια τους

Σημαντικές αλλαγές στην εκπροσώπηση της Ροδόπης στη Βουλή έφεραν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, με παλιά αλλά και νέα πρόσωπα να βρίσκονται στα έδρανά της.
 
Έτσι έχουμε την επανείσοδο, με πάνω από 12.000 ψήφους, του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Βουλή, όπου επιστρέφει μετά από σχεδόν 4 χρόνια, ως ο μακροβιότερος βουλευτής της Ροδόπης στη μεταπολίτευση.
 
Στη Βουλή επανεκλέχτηκε και ο Ιλχάν Αχμέτ, ως βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, πλησιάζοντας τις 11 χιλιάδες ψήφους και θα συνεχίσει την μακρόχρονη πορεία του στα βουλευτικά έδρανα.
 
Νέα είσοδος, παρότι παλιός στην τοπική πολιτική σκηνή, είναι ο Δημήτρης Χαρίτου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατάφερε να λάβει κάτι λιγότερο από 6.000 ψήφους, κατορθώνοντας μετά από πολλές προσπάθειες να εισέλθει στη Βουλή. 

Ευριπίδης Στυλιανίδης «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάει μπροστά ο τόπος» 

Επανέρχεται, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, στην Ελληνική Βουλή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, λαμβάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ 12.086 ψήφους.
 
Ο κ. Στυλιανίδης, μιλώντας αφού έγινε ξεκάθαρη η εκλογή του το βράδυ της Κυριακής, τόνισε πως ξημερώνει μια νέα ημέρα για την Ελλάδα και την Ροδόπη.
 
Ευχαρίστησε δε από καρδιάς όλους τους πολίτες της Ροδόπης για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο του, τονίζοντας πως αποτελεί για τον ίδιο ηθική δικαίωση, αλλά και ανάληψη ενός χρέους βάση του οποίου οφείλει να ανταποδώσει στην περιοχή όλη αυτή την εμπιστοσύνη που του δείχνει αυτά τα χρόνια.
 
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, σημείωσε, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη μέρα να δίνει τον καλύτερό της εαυτό, χωρίς καμία περίοδο χάριτος, για να ανατάξει την οικονομία και τη διοίκηση και να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα.
 
Μέσα σε αυτό το καινούριο περιβάλλον που δημιουργείται, η Ροδόπη οφείλει να πάρει το μερίδιο που της ανήκει, και θα αγωνιστούν όλοι μαζί για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις, να ανατάξουν ζημιές που μπορεί να έγιναν την τελευταία περίοδο της κρίσης, και να δημιουργήσουν ξανά την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται η ακριτική κοινωνία προκειμένου να βρει ξανά τον βηματισμό της προς το μέλλον.
 
Ευχαρίστησε δε όλους όσους πάλεψαν στο πλευρό του αυτά τα δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας πως όταν είσαι εκτός, καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι, που σε εμπιστεύονται, ή ποιοι είναι αυτοί που σε πλησιάζουν την ώρα της δόξας και της δύναμης, με τους πρώτους όπως σημείωσε να είναι πολλοί και συνεπείς.
 
Με την εκλογή του θεωρεί ότι δικαιώθηκε η προσδοκία που είχε δημιουργηθεί στην περιοχή για ισχυρή εκπροσώπηση και απαντήθηκαν οριζόντια τα διλήμματα.
 
Αυτοί που του έδωσαν την νέα αυτή εντολή, έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές αφετηρίες από τη δική του, και αυτό θεωρεί πως αποτελεί διπλή τιμή και διπλή δέσμευση.
 
Μάλιστα σημείωσε πως από την ανάγνωση του αποτελέσματος θεωρεί πως ήρθαν δίπλα του πολλά στελέχη και πολίτες της μειονότητας, και αυτό που είχαν βάλει ως στόχο, το πέτυχαν πανηγυρικά, με μια πολυφωνική εκπροσώπηση, και μια ισχυρή ομάδα για την Ροδόπη που θα ξέρει να διεκδικεί και να παίρνει αυτά που αξίζει ο τόπος, ενώ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πάει μπροστά ο τόπος.
 
Όσο αφορά το ενδεχόμενο υπουργοποίησης, σημείωσε πως αυτό αποτελεί απόφαση του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως θεωρεί το μετερίζι του βουλευτή το ισχυρότερο από όλα, γιατί έχει ρίζα στην καρδιά της κοινωνίας, το λαό, από τον οποίο προέρχεται και έχει ταχθεί να υπηρετήσει.
 
Προτεραιότητα για αυτόν είναι η Ροδόπη και η Θράκη, και η φωνή που έχουν οι πολίτες της να την εκπροσωπούν, θα είναι στεντόρεια και στοιχειοθετημένη για θέματα που αφορούν την περιοχή και τη χώρα μας. 

Ιλχάν Αχμέτ «Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τη Θράκη χωρίς κομματικές παρωπίδες» 

Επανεξελέγη βουλευτής Ροδόπης με το ΚΙΝΑΛ ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος έλαβε τη συντριπτική πλειοψηφία των σταυρών του ΚΙΝΑΛ στην Ροδόπη, λαμβάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ 10.858 ψήφους.
 
Στο πρώτο σχόλιό του μετά την εκλογή του στο Ράδιο Παρατηρητής, ο κ. Αχμέτ ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, τους φίλους και τους ψηφοφόρους που έδωσαν αυτό τον αγώνα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, κάνοντας λόγο για ανταμοιβή των κόπο τους.
 
Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, τόνισε, δούλεψαν στην Ελληνική βουλή με όλα τα προβλήματα όλων των κατοίκων της περιοχής, δούλεψαν σκληρά, έφεραν όλα τα προβλήματα προς επίλυση, κάποια επιλύθηκαν κάποια προωθήθηκαν, και οι εκλογές αυτές αποτέλεσαν την επιβράβευση.
 
Όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος θα συνεχίσει να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, και στο πλευρό του ΚΙΝΑΛ, που με την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού είναι τρίτο κόμμα στη βουλή, προσπαθώντας να φέρουν τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους στη νέα κυβέρνηση.
 
Θεωρεί δε ότι η εκ νέου εκλογική του επιτυχία, δείχνει πως η αγάπη του κόσμου δεν έχει σχέση με τα κόμματα, αλλά η προσφορά στον τόπο και στους ανθρώπους του δεν έχει να κάνει με στενά κομματικά όρια. «Το κριτήριο ήταν η προσφορά μου, η δουλειά μου, η αγάπη προς τους συμπολίτες μου, και αυτό ανταμείβουν εδώ και 15 χρόνια, όπου και αν βρεθώ» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να εξηγήσει πως «εγώ είμαι ένας άνθρωπος του λαού, είμαι βουλευτής όλων των κοινωνικών ομάδων και τάξεων, ένας άνθρωπος της επαρχίας, και είμαι περήφανος που παλεύω και αγωνίζομαι καθημερινά μαζί τους».
 
Ευχαρίστησε τέλος την Φώφη Γεννηματά, που του έδωσε την ευκαιρία για να κάνει αυτή την προσπάθεια, και να ενταχθεί σε ένα κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία, ανήκει στον προοδευτικό χώροι και θα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις τη Θράκη χωρίς κομματικές παρωπίδες, βοηθώντας αν χρειαστεί και την κυβέρνηση για το καλό της περιοχής. 

Δημήτρης Χαρίτου «Θα πορευτώ βάζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα του τόπου και τις ανάγκες των πολλών» 

Τη συγκίνησή του γιατί μετά από μια μακρά πολιτική διαδρομή ένιωσε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, που μετά από μια βραδιά-θρίλερ κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ 5.780 ψήφους.
 
Ευχαρίστησε δε από τα βάθη της καρδιάς του τους πολίτες της Ροδόπης για την πολύ μεγάλη τιμή που του έκαναν για να εκπροσωπήσει τον τόπο σε αυτή τη δύσκολη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια, την ίδια σταθερότητα, με βάση τις αρχές και τις αξίες που πορεύτηκε μέχρι σήμερα, βάζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα του τόπου και τις ανάγκες των πολλών.
 
Ευχαρίστησε επίσης τους συνυποψηφίους στον συνδυασμό, γιατί έδωσαν ένα όμορφο και ωραίο αγώνα, για να πετύχουν αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα στην περιοχή. Συνεχάρη επίσης τους δύο έτερους εκλεγέντες βουλευτές της Ροδόπης, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ιλχάν Αχμέτ, ενώ ευχαρίστησε τους φίλους, τους συντρόφους, τους στενούς συνεργάτες και την οικογένειά του για την μεγάλη βοήθεια που του έδωσαν αυτό το διάστημα, αλλά και όλους τους πολίτες για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη που τους έδωσαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.