Οι «Θρακες» μπαινουν στον κυκλο του χορου

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου

Γεμάτο το καλεντάρι δράσεων με επίκεντρο τα 100χρονα της ενσωμάτωσης

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του,  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:30 στη μουσική σκηνή «Αστραία» στον Ίασμο.
 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει  θρακιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου, Νίκο Ζαπάρτα και μια πλειάδα μουσικών και τραγουδιστών.
 
Για ένα αυθεντικό θρακιώτικο γλέντι έκανε λόγο ο κ. Χρήστος Τζερνικούδης, πρόεδρος του Συλλλόγου, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής», σκοπός του οποίου δεν είναι άλλος από το να περάσουν όλοι καλά.
 
Στον χορό, όπως εξήγησε ο κ. Τζερνικούδης, θα κάνουν την εμφάνισή τους, όπως κάθε χρόνο, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του συλλόγου που αριθμούν περισσότερους από 150 χορευτές, γεγονός πολύ αισιόδοξο και παρήγορο «όχι μόνο για τον δικό μας σύλλογο, αλλά και για όλους τους συλλόγους της πόλης μας», σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς νέοι άνθρωποι ασχολούνται ενεργά με την παράδοση.

Συνέργειες συλλόγων για τα 100χρονα της ενσωμάτωσης

Με την εν λόγω εκδήλωση οι Θράκες ουσιαστικά «εγκαινιάζουν» το καλεντάρι δράσεων τους για την νέα ημερολογιακή χρονιά, που θα είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.
 
«Η βαρύτητα θα πέσει σε αυτό το κομμάτι» διευκρίνισε ο κ. Τζερνικούδης με κύριο χαρακτηριστικό όμως τις συμπράξεις με άλλους συλλόγους της πόλης.
Έτσι στα μέσα Φεβρουαρίου ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο που θα έχει ως αναφορά την παραδοσιακή θρακιώτικη λύρα. Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθούν θρακιώτικοι χοροί με τη συνοδεία λύρας και αυτό το υλικό θα αποτελέσει ένα κομμάτι της κεντρικής εκδήλωσης, η οποία θα γίνει υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ποντίων «Εύξεινος Πόντος» Κομοτηνής στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου που και στην οποία εκδήλωση που θα γίνει τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να «παντρέψει» τη θρακιώτικη με την ποντιακή λύρα
 
Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο του αιώνα από την ενσωμάτωση, θα γίνει μια εκδήλωση στα τέλη Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο Σύλλογος Θρακών, ο Σύλλογος  Σαρακατσαναίων, ο Σύλλογος Καππαδοκών και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης.
 
Τούτο όμως, όπως διευκρίνισε ο κ. Τζερνικούδης, δεν σημαίνει πως θα «παραμεληθούν» οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου, όπως είναι η βραδιά του μικρού χορευτή, ενώ ο Σύλλογος θα συνεχίσει και τις αποστολές του στα εκτός Ροδόπης σύνορα, αυτή τη φορά όντας καλεσμένος στην Καστοριά για σύσφιξη σχέσεων και ανταλλαγή πολιτιστικών δεδομένων που θα γίνει μέσα στον Μάρτιο.
 
Τέλος οι Θράκες θα συμμετέχουν στην έκδοση της δισκογραφικής δουλειάς του Νίκου Αγγούση, «όπως έχουμε κάνει και πολλές άλλες φορές με άλλους καλλιτέχνες».
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.