Οι θεσεις του Ιλχαν Αχμετ στις διακομματικες τηλεδιασκεψεις για την Θρακη με τους Υπουργους Μεταναστευσης και Ψηφιακης Πολιτικης

«Η Θράκη να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές με πρόσβαση στο δίκτυο 5G»

«Με όρους διαφάνειας η πλήρης ψηφιακή και τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης»

Με την συμμετοχή του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη βουλευτών που μετέχουν στην διακομματική της Θράκης με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη.

Από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να πληροφορηθεί τη διαδικασία που αφορά στη διατροφική συνήθεια Χαλάλ των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Μηταράκης απάντησε πως “όσον αφορά το Χαλάλ, υπάρχει εκεί που οι φιλοξενούμενοι σιτίζονται εντός των δομών με τοπικούς διαγωνισμούς. Σε δομές, όμως, της ηπειρωτική χώρας που η σίτιση δεν γίνεται κεντρικά αλλά ψωνίζουν στα σούπερ-μάρκετ με το επίδομα σίτισης, δεν είναι πάντα δυνατόν να βρεθεί Χαλάλ. Επομένως, εκεί μπορεί να ανακύπτουν προβλήματα”.   

Σε ό,τι αφορά τις δομές προσφύγων στην Θράκη ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή  τόνισε ότι : «για τις εισόδους από Βουλγαρία, η αύξηση του προσωπικού φύλαξης των συνόρων και η επιπρόσθετη πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων θα καλύψουν το τμήμα που δεν προστατεύει ο φράκτης του Έβρου. Σχετικά με την ενοικίαση διαμερισμάτων στον Έβρο δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα στο “ΕΣΤΙΑ” και δεν ενθαρρύνεται η εγκαθίδρυση δομών “ΕΣΤΙΑ” στη Θράκη. Περαιτέρω, στην Θράκη οι προμηθευτές και οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι ελληνικές ή ευρωπαϊκές. Τέλος, στο πεδίο των θρησκευτικών δικαιωμάτων, το Υπουργείο Μετανάστευσης στηρίζεται στις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας».

Όσον αφορά το φυλάκιο του Έβρου, κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν πια ασυνόδευτα ανήλικα. Σε όλη τη χώρα εκκρεμούν 95.000 αιτήσεις ασύλου ενώ εκδίδονται περίπου 8.000 το μήνα. Σήμερα, η Αρχή Προσφυγών έχει μόλις 6.000 εκκρεμείς υποθέσεις και μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν συζητηθεί όλες».

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη της διακομματικής της Θράκης  με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε τις προτάσεις του για τον τομέα αυτό σημειώνοντας χαρακτηριστικά:  

«Προκειμένου να θωρακιστεί η Θράκη αναπτυξιακά , αμυντικά , επενδυτικά, θα πρέπει να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 5G. Μόνο έτσι το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τα λιμάνια, το Δ.Π.Θ., το δημόσιο αλλά και ο στρατός θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μεγάλες προκλήσεις που είναι συνυφασμένες με την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας».

Επίσης ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε για την τηλεοπτική κάλυψη του ορεινού όγκου πως «τα χρήματα που δόθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλισμό δορυφορικών κεραιών απέβησαν άσκοπα. Ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα χωρίς να έχει καλυφτεί εντέλει τεχνολογικά από το σήμα της κρατικής τηλεόρασης ολόκληρη η Θράκη. Θα πρέπει να μην μείνει κανένα κενό στην ψηφιακή και τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης μέσω μιας ολοκληρωμένης και διαφανούς δημόσιας επένδυσης».   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.