Οι συμβασεις των θεραπευτων ειδικης αγωγης στο επικεντρο απο την Β. Ελευθεριαδου

Σε άμεση επικοινωνία με τους υπεύθυνους του τομέα Υγείας της ΝΔ

Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει η άρνηση του ΕΟΠΠΥ να συνδιαλεχτεί με τους θεραπευτές ειδικής αγωγής σχετικά με το θέμα των συμβάσεων τους.
 
Ήδη από τις 25 Ιανουαρίου έχει παρέλθει η προθεσμία παράτασης για τη δικαιολόγηση των δαπανών. Δεδομένου ότι κανείς από τους θεραπευτές της  Ροδόπης δεν δέχεται να υπογράψει συμβάσεις, τα παιδιά που χρήζουν θεραπείας έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Την κατάσταση αυτή επιδεινώνει  και το γεγονός της μη ύπαρξης κρατικών φορέων που θα μπορούσαν να απευθυνθούν τα παιδιά.
 
Στην προσπάθεια εύρεσης μίας λύσης, η κ. Ελευθεριάδου, μετά την επίσκεψη  αντιπροσωπείας Λογοθεραπευτών της Κομοτηνής στο γραφείο της , αποτελούμενη από τους κ. Χριστίνα Ηλιάδου, κ. Δήμητρα Γκλαβάνη, κ. Αθανασία Ντίνα και κ. Σαμψών Μουρατίδη, οι οποίοι της έθεσαν τα σχετικά ζητήματα, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κομματικό επίπεδο, και ζήτησε την επικέντρωση τους στην επίλυση του ζητήματος, ιδιαιτέρως σε έναν ακριτικό Νομό, όπως η Ροδόπη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.