Οι Robo trainers πανε Ρωμη

Η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής εκπροσωπεί τη χώρα μας στο European Maker Faire

Ακόμη μία διάκριση πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της η ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής “Robo Trainers” σε διαγωνισμό καινοτομίας/εφευρετικότητας, καθώς το project της επιλέχθηκε ανάμεσα σε 300 υποψηφιότητες για να παρουσιαστεί στο European Maker Faire που θα γίνει στην Ρώμη το διήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου.
 
To European Maker Faire είναι μία έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας που γίνεται για 4η χρονιά στην Ρώμη στα πρότυπα του Αμερικάνικου Makers Faire που διεξάγεται από το 2006 σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής. Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού Makers Faire, η Innova Camera, μια Ειδική Υπηρεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρώμης θέλουν να καταστήσουν την Ρώμη κέντρο καινοτομίας, ψηφιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας.
 
Στην έκθεση, που πέρσι επισκέφτηκαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες, παρουσιάζονται καινοτόμα projects από διάφορες κατηγορίες όπως ρομποτική, 3D-printing, drones, gaming, γενικά ψηφιακή τεχνολογία και επιστήμη αλλά και καινοτόμες εργασίες σχετικές με την τέχνη, την εκπαίδευση, την βιολογία, την ενέργεια, την ένδυση, την διατροφή, τη μουσική κ.ά.
 
Κάθε χρόνο ένα μικρό μέρος της έκθεσης αφιερώνεται και σε projects σχολείων. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που προσκλήθηκαν να υποβάλλουν τις εργασίες τους προς αξιολόγηση και σχολεία από όλη την Ευρώπη, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία των διοργανωτών.  Τελικά επιλέχθηκαν 35 Ιταλικά σχολεία, 15 Ιταλικά Τεχνολογικά Ινστιτούτα και 15 σχολεία από την υπόλοιπη Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας.
 
Τα μέλη της ομάδας του 1ου Γυμνασίου ανακοίνωσαν τη νέα τους αυτή επιτυχία στην σελίδα τους στο Facebook δηλώνοντας «περήφανοι» για την δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε μια έκθεση καινοτομίας αλλά και « ενθουσιασμένοι» για όλα όσα πρόκειται να παρακολουθήσουν και να ζήσουν από κοντά εκεί.
 
Συγχαρητήρια για ακόμα μία φορά! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.