Οι πρωτοι δεκα υποψηφιοι του Κ. Κατσιμιγα (+Video)

Τους πρώτους δέκα υποψηφίους στις ΠΕ Καβάλας και Θάσου με την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

Τους πρώτους δέκα υποψηφίους στις ΠΕ Καβάλας και Θάσου με την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Μαρτίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Κατσιμίγας από την Καβάλα.
 
Ο κ. Κατσιμίγας παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις θέσεις της παράταξής του, επικεντρώνοντας στα προβλήματα και τις προτεραιότητες της Καβάλας.
 
Αρχικά αναφέρθηκε στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο όπως σημείωσε θα πρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν με τις υποδομές τους, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο ως πυλώνες ανάπτυξης.
 
Ο κ. Κατσιμίγας ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα στο θέμα του φυσικού αερίου, θεωρώντας πως χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία με την διέλευση του ΤΑΠ για την δημιουργία δικτύων φυσικού αερίου εντός των πόλεων, ώστε να μην χρειαστεί να χρηματοδοτεί σήμερα το έργο η Περιφέρεια.
 

Εκτεταμένη ήταν επίσης η αναφορά του κ. Κατσιμίγα στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας πως έχει αποτελέσει πυλώνα στήριξης της οικονομίας της ΠΑΜΘ, με τους αγρότες να έχουν αποκτήσει σοβαρή τεχνογνωσία, όμως θα πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο από πλευράς περιφέρειας σημαίνει να μειωθεί το κόστος άρδευσης. Και αυτό μπορεί να γίνει, όπως εξήγησε, με την συγκέντρωση των νερών. Όμως μέχρι σήμερα η εν λόγω στόχευση γίνεται με αργούς ρυθμούς καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στο τρίτο φράγμα του Νέστου, η μελέτη για το οποίο καρκινοβατεί για δεκαετίες, όπως και το φράγμα του Ακροπόταμου.
 
Στον τομέα της επιχειρηματικότητας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πρόταξε, τις έξυπνες μονάδες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, κάποιες από τις οποίες ήδη υπάρχουν και τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει αν εκλεγεί Περιφερειάρχης.
 
Όσο για τον τουρισμό, σημείωσε πως έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στους τουρίστες, με την Καβάλα να αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο σε αυτό, με αξιολογότατους προορισμούς και πολιτισμικό κεφάλαιο.
 

Στοίχημα όλης της Περιφέρειας η ανάπτυξη

 
Ο κ. Κατσιμίγας τόνισε πως η παράταξη δεσμεύεται να εργαστεί για όλη την Περιφέρεια, ως μία και ενιαία οντότητα, με γνώμονα οι δράσεις και οι επενδύσεις που γίνονται, να μην αφορούν μόνο τον τόπο που γίνονται, αλλά να επηρεάζουν όλο το γεωγραφικό πλάτος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη σημαντική αύξηση του τουρισμού από Βουλγαρία στη Θάσο, μεγάλο μέρος του οποίου οφείλεται στο άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, και τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί επιπλέον έμφαση σε αυτή, ως ναυαρχίδα του τουρισμού της ΑΜΘ.
 
Η περιφέρεια, σημείωσε, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από πάρα πολλές χώρες, που μπορεί να έχουν αναπτυσσόμενες οικονομίες ταυτόχρονα όμως μπορούν να αποτελέσουν πηγή επισκεπτών και τουριστών όλο το χρόνο.
 
Ακόμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως είναι αναγκαίο τάχιστα  να συνταχθούν μελέτες για την άρδευση Παγγαίου από Μαρμαρά και να ολοκληρωθούν οι ΜΕΑ και ΧΥΤΥ, ενώ θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για τη δημιουργία λιμενικών υποδομών στο λιμάνι Φίλλιπος Β΄ και για τη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε συνδυασμό με την σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου μέσω Κομοτηνής με το βουλγαρικό στο ύψος του οικισμού της Ποτκόβα.
 
Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξουν τα μικρότερα λιμάνια, αλλά και το λιμάνι της Καβάλας που μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό λιμάνι για όλο το Αιγαίο, ως σημείο απόπλου και κατάπλου κρουαζιερόπλοιων, με Βαλκάνιους τουρίστες να ανεβαίνουν σε αυτό για να επισκεφτούν το Αιγαίο.
 
Μίλησε δε για πραγματική ενίσχυση του άξονα Ε61, που έχει φτάσει σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά και την επισκευή της πεσμένης γέφυρας εντός της Καβάλας, ώστε να στηριχθεί η χρήση του παλιού Νοσοκομείου.

 

Οι δέκα υποψήφιοι

 
Στο τέλος ο κ. Κατσιμίγας ανακοίνωσε τους 9 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους στην ΠΕ Καβάλας, οι οποίοι είναι οι εξής:
 
-Νίκος Τσουμπάκης,
-Παναγιώτης Νεστορίδης
-Χαράλαμπος Ευσταθιάδης
-Ζωή Χωματά
-Δημήτριος Λυμπεράκης
-Χαράλαμπος Καζαντζίδης
-Βασίλης Καλπάκης
-Μελίνα Παναγιώτου
-Σωτηρία Κουτσούκη
 
Επίσης ανακοίνωσε την υποψήφια στην ΠΕ Θάσου. Πρόκειται για την κ. Φιλίππη Πιτσιλαδή Γιαννοπούλου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.