Οι Προσκοποι της Ροδοπης εκοψαν τη βασιλοπιτα τους

Τιμώντας παράλληλα φορείς και επαγγελματίες της περιοχής για την υποστήριξη των δράσεών τους

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα τους για την έναρξη του νέου χρόνου έκοψαν οι Πρόσκοποι της Ροδόπης, παρουσιάζοντας τις δράσεις του προηγούμενου έτους αλλά και τιμώντας φορείς και επαγγελματίες που με τον τρόπο τους έχουν στηρίξει τις δράσεις τους.
 
Συγκεκριμένα σε μία συνάθροιση όλης της προσκοπικής κοινότητας της Ροδόπης παρουσία επίσης φίλων, φορέων και εκπροσώπων των αρχών της πόλης μας, οι Πρόσκοποι έκοψαν τη βασιλόπιτά τους και έθεσαν ακόμα υψηλότερους στόχους για τη νέα χρονιά. Την πίτα ευλόγησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι Πρόσκοποι απένειμαν τιμητικές πλακέτες σε φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, όπως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ν. Ροδόπης αλλά και η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, για την υποστήριξη που παρείχαν στην υλοποίηση μέρους των προσκοπικών δραστηριοτήτων.
 
Συγκεκριμένα για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης, την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρός της κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του εξήρε το έργο των Προσκόπων της περιοχής μας και όχι μόνο. Για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Παναγιώτης Τσοχλιάς. Τιμήθηκαν επίσης το Αγρόκτημα Αφοί Καρύδη, η κ. Μαρία Σιδερά, ο κ. Άρης Κιλιγκαρίδης, ο κ. Δούκας Ευθυμίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δ.Ε.Η., η Ποτοποιία Θράκης, η Τράπεζα Eurobank και το Ελαιοτριβείο «ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε.».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης και δύο μέλη της προσκοπικής κοινότητας της Ροδόπης για τη συνολική και πολυετή προσφορά τους στον τοπικό προσκοπισμό, ο κ. Άγγελος Αγινορίτης, πρώην Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ροδόπης και Έφορος Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η κ. Ρένα Πολίτου, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης. 

Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου «Τα οφέλη που παίρνουν τα παιδιά από τον Προσκοπισμό είναι μακροπρόθεσμα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και κυρίως οι γονείς»

Ο έφορος διοίκησης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου μετά την κοπή της βασιλόπιτας ανακοίνωσε την επανασύσταση και επαναλειτουργία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, η οποία θα περιλαμβάνει όλους όσους διετέλεσαν είτε ως παιδιά είτε ως ενήλικες πρόσκοποι, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, αποδέχονται τα ιδεώδη και τις αρχές του Προσκοπισμού απλά δεν μπορούν να προσφέρουν στην ενεργό δράση.
 
Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστή τη λειτουργία της πρώτης πανελλήνιας κατασκήνωσης Λυκοπούλων, που θα λάβει χώρα αυτό το καλοκαίρι στη Νέα Μάκρη της Αττικής και η οποία αποτελεί πρωτόγνωρη για τα προσκοπικά δεδομένα δράση.
 
Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την απήχηση των Προσκόπων στην περιοχή μας ο ίδιος τόνισε πως αυτή βαίνει αυξανόμενη, γεγονός που «δημιουργεί και σε εμάς την ευθύνη να λειτουργούμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας». «Τα οφέλη που παίρνουν τα παιδιά από τον Προσκοπισμό είναι μακροπρόθεσμα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και κυρίως οι γονείς» υπογράμμισε τέλος ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.