Οι προεδροι των ΟΕΒΕΣ Ροδοπης και Ξανθης στον Περιφερειαρχη Χρηστο Μετιο

Ζητούν μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην τοπική αγορά

Οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Ξάνθης και Ροδόπης, κ.κ. Μαίρη Τσιακίρογλου και Ανέστης Βαφειάδης επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, με αφορμή τη νέα επιδημιολογική κρίση που έχει εμφανισθεί στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και τις επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία. Του περιέγραψαν την πραγματική κατάσταση στο χώρο των επιχειρήσεων  και την ιδιαίτερα ανησυχητική πτωτική πορεία της αγοράς, όπως αυτή αποτυπώνεται αντιστρόφως ανάλογα προς την υγειονομική κρίση.

Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει άμεσα ώστε να παραταθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών για το επόμενο χρονικό διάστημα. Επιπλέον κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα των θέσεων των ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Ξάνθης που αφορά στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων οι επιχειρηματίες ζητούν:

  1. Την διενέργεια καμπάνιας ηλεκτρονικής, έντυπης και με κάθε πρόσφορο μέσο προβολής της τοπικής αγοράς της Περιφέρειας, των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης, όπως επίσης και
  2. Την επαναλειτουργία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδιαίτερα από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο 2020 – Ιούνιο 2021) τηρώντας φυσικά όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19, διότι το πανεπιστήμιο εκτός από πνευματικός φάρος, αποτελεί πυλώνας οικονομίας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα ενεργήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εσωτερικό στάδιο επεξεργασίας, πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 25-30 εκατ. ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.