Οι πλειστηριασμοι ξεκινησαν ξανα, η Shelman ομως ακομα περιμενει

Κινητικότητα φέρεται να υπάρχει τις τελευταίες μέρες, όμως ακόμα τίποτα για το δια ταύτα

Επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στο θέμα της Shelman, παρά την κινητικότητα που εμφανίζεται να υπάρχει με δημοσιεύματα να θέλουν τον αρμόδιο Υπουργό Α. Γεωργιάδη να έχει συναντήσεις τόσο με τους υποψήφιους επενδυτές όσο και με τις τράπεζες που θα πραγματοποιήσουν το δανεισμό, μιας και το θέμα έχει ανακινηθεί πολλές φορές, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Όπως σημείωσε ο Ταμίας του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου οι εργαζόμενοι έχουν ακούσει πολλές φορές, από τότε που έκλεισε η εταιρεία, πως υπάρχει ενδιαφέρον, για να απογοητευτούν στη συνέχεια, ενώ ο εκκαθαριστής για πάνω από τρία χρόνια βγάζει σε πλειστηριασμό τη μονάδα της Ροδόπης μία φορά την εβδομάδα, χωρίς την εμφάνιση κανενός ενδιαφερόμενου.

Άλλωστε πρόσφατα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην περιοχή και το εργοστάσιο, όπου και είχε μιλήσει για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, ενώ και πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο, είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του σχεδίου, τόσο εντός της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δ. Χαρίτου, όσο και σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Όμως τίποτα δεν έγινε μέχρι να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί για το καλοκαίρι, ενώ, παρόλο που ξεκίνησαν πρόσφατα και πάλι, ξανά ήταν άγονος.

Πάντως δημοσιεύματα θέλουν να έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν ο κ. Γεωργιάδης, στελέχη της EPS Woods που φέρεται να είναι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, αλλά και εκπρόσωποι από την Παρευξείνια Τράπεζα και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παρευξείνια Τράπεζα έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό στην δανειοδότηση της νέας επενδυτικής πρότασης, επαναβεβαιώνοντας την προθυμία της να τη στηρίξει, όμως το όλο ζήτημα είχε κολλήσει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία δεν προχώρησε στο δανεισμό τον Ιούλιο, ώστε να προχωρήσει τότε η επένδυση.

Ελπίδα όλων πάντως είναι πως θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, και να ξεκινήσει ξανά η λειτουργία της επιχείρησης, που απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους, δίνοντας παράλληλα αναπτυξιακή ώθηση και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.