Οι «πιτες» και η βασιλοπιτα της Κοινοτητας Νεων Κομοτηνης

Οπως θα ταίριαζε σε μία δημιουργική ομάδα νέων ανθρώπων, με κέφι, μεράκι, αυτοσχεδιασμό κι εκπλήξεις, κύλησε η βραδιά κοπής της βασιλόπιτας της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής. Μόνο που την κύρια βασιλόπιτα συνόδευσαν και κάποιες άλλες, φτιαγμένες από μέλη της Κοινότητας, με περίεργες συνταγές.

Η εκδήλωση έγινε προχθές το βράδυ στο στέκι της Κοινότητας και θα την ζήλευαν ακόμη και οι πιο εξεζητημένες εκπομπές life style, για τον ενθουσιασμό που επικρατούσε, χωρίς να «πέφτει» το επίπεδο.

Η κύρια βασιλόπιτα έκρυβε 20 «φλουριά», ήτοι 19 μονόλεπτα κι ένα δεκάλεπτο που κέρδισε και το δώρο, μια δωροεπιταγή των 20 ευρώ, για αγορά βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Εκλογή». Ο νικητής στην αρχή παραξενεύτηκε με το δώρο, που ήταν ένα γλειφιτζούρι, γρήγορα όμως επανήλθε βλέποντας την επιταγή.

Οι συνταγές στις βασιλόπιτες ήταν αρκετά πρωτοποριακές, καθώς παρέπεμπαν σε κέικ ή τούρτα, συνδυάζοντας τη σαντιγί με τη σοκολάτα και την «εκπληκτική» εμφάνιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠτΘ σε μάγειρες για τις ανάγκες του διαγωνισμού μεταμορφώθηκαν και οι Γιώργος Σάρλης και Χρήστος Λαμπάκης, γνωστοί από τη συγγραφική τους δράση στο περιοδικό της κοινότητας «ΣΥΝΩΡΑ». Ο δε Χρήστος Λαμπάκης εξέφρασε τη σφοδρή επιθυμία να πρωτοτυπήσει κι έκοψε τη βασιλόπιτα αντί του προέδρου Χρήστου Μαχαίρα. Σε ομάδες εξάλλου που βασίζονται στις συμμετοχικές διαδικασίες τα «αξιώματα» δεν παραπέμπουν σε μορφές εξουσίας γι’ αυτό και μπορούν να παρακάμπτονται.

Η βασιλόπιτα και οι πίτες ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μια βραδιά με πολύ – πολύ διασκέδαση.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.