Οι «Παραλληλοι δρομοι» του Σταθη Γκεβρεκη

Τις «μικρότερες» δημιουργίες σε καμβά παρουσιάζει ο καλλιτέχνης στο πλαίσιο των Ελευθερίων

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ευστάθιου Γκεβρέκη, μέλους του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας, με τίτλο «Παράλληλοι δρόμοι» στο Υπόγειο Ιδρύματος Παπανικολάου ήταν η πρώτη εκδήλωση των φετινών Ελευθερίων, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου.
 
Σε αυτήν ο κ. Γκεβρέκης, πιο γνωστός για την street art που βλέπουμε στους δρόμους της Κομοτηνής, παρουσιάζει τους πίνακές του, όπου αποτυπώνει την δημιουργικότητά του, σε μικρότερο ίσως μέγεθος.
 

Μέσα από αυτή την έκθεση, σημείωσε, ήθελε να δείξει την κοινή πορεία του εικαστικού του έργου με το street art, και σε ένα μικρότερο μέγεθος που είναι ένας πίνακας ζωγραφικής.
 
Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο γνωστό, για αυτό και άδραξε την ευκαιρία για να το παρουσιάσει και στο ευρύτερο κοινό, ώστε όποιος θέλει να περάσει και να ρίξει μια διαφορετική ματιά σε κάποια εικαστική πρόταση.
 

Οι δύο διαφορετικές εκφράσεις του ταλέντου του βέβαια, πέρα από την αλλαγή των υλικών και του μεγέθους, δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά για τον ίδιο, απλά όταν δεν μπορεί να εκφραστεί σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, αναγκαστικά εκφράζεται σε κάτι μικρότερο.
 
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου σημείωσε πως σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με εκδηλώσεις, οι πολίτες μπορούν να δουν πολλά πράγματα που τους ενδιαφέρουν, ξεκινώντας με ένα ιδιαίτερο και πολύ ταλαντούχο άνθρωπο, τον Στάθη Γκεβρέκη.


 
Εξέφρασε δε την άποψη πως ο κόσμος, που θα περάσει να δει, θα θαυμάσει τα έργα του, γιατί πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο καλλιτέχνη της πόλης μας.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις  8 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας 10:30-13:00 και 18:00-21:30.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.