Οι ομορφοτερες χριστουγεννιατικες βιτρινες της Κομοτηνης

Παρά την έλλειψη του διαγωνισμού, οι καταστηματάρχες βάζουν και φέτος όλη τους την τέχνη

Χριστούγεννα, η καλύτερη περίοδος του χρόνου , όπου οι πόλεις και τα μαγαζιά στολίζονται περίκομψα και ο κόσμος τα βλέπει με διαφορετικό μάτι και διακατέχεται από εορταστικό πνεύμα. Η Κομοτηνή δεν αποτελεί εξαίρεση, μιας και οι καταστηματάρχες έβαλαν τα δυνατά τους φέτος για να στολίσουν στο κλίμα των ημερών πανέμορφες βιτρίνες στα μαγαζιά τους για τους περαστικούς, παρόλο που πλέον λείπει το κίνητρο του διαγωνισμού για την ομορφότερη βιτρίνα, τον οποίο διοργάνωνε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής. Φωτογραφίσαμε μερικές από τις ωραιότερες βιτρίνες στην πόλη, οι οποίες ομολογουμένως τραβούν με ευκολία τα βλέμματα των διαβατών, καθώς οι περισσότερες φαίνεται ότι στολίστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και φαντασία και επιμέλεια.

Μία βόλτα άλλωστε στην αγορά της Κομοτηνής θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Μερικά τέτοια παραδείγματα κατέγραψε ο φακός του «ΠτΘ» και σας παρουσιάζει αμέσως παρακάτω…

1.Το συγκεκριμένο κατάστημα επέλεξε να επικρατεί το λευκό χρώμα στη βιτρίνα του, γεγονός που τραβάει την προσοχή των περαστικών. Η διακόσμηση είναι ιδιαίτερα πληθωρική με πολλά χριστουγεννιάτικα λούτρινα να βρίσκονται δίπλα στα προϊόντα του μαγαζιού. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές που καλωσορίζουν τους πελάτες στην πόρτα της εισόδου, κάνει την εν λόγω βιτρίνα πολύ προσεγμένη.

2. Αυτό το μαγαζί διάλεξε να είναι ξεκάθαρο στο θέμα των Χριστουγέννων, βάζοντας το κεντρικό πρόσωπο, τον Άγιο Βασίλη να βρίσκεται στο κέντρο της βιτρίνας. Οι διακοσμητικές μπάλες, τα φωτάκια και τα υπόλοιπα στολίδια, δίνουν χρώμα, δημιουργούν αντίθεση και ολοκληρώνουν την εικόνα της βιτρίνας.

3. Κοιτάζοντας αυτή τη βιτρίνα καταστήματος ρούχων, βλέπουμε πόσο ωραία συνδυάζονται το πράσινο και το χρυσό. Το πράσινο περικλείει την βιτρίνα, ενώ το χρυσό βρίσκεται στο κέντρο. Ο τάρανδος και οι επιχρυσωμένες μπάλες διακοσμούν όμορφα την βιτρίνα, ώστε η προσοχή να πέφτει πάνω στα προϊόντα.

4. Για το τέλος έχουμε μια πολύχρωμη βιτρίνα που εμπεριέχει ζωγραφισμένα στο γυαλί, τα κεντρικά θέματα των εορτών, ο χιονάνθρωπος και το παιχνίδι στο χιόνι, ο Άγιος Βασίλης, το στολισμένο έλατο και φυσικά τα δώρα. Η εικόνα μας δημιουργεί ένα ευχάριστο και νοσταλγικό παιδικό αίσθημα. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι αφιερωμένα στην αθωότητα και τη χαρά των παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.