Οι νεοι της πολης «υπογραφουν» το 1ο “Youth Active Festival”

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας κατά την οποία τέθηκαν τα θεμέλια για την επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας στα φετινά «Ελευθέρια»

«Οι νέοι αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κομοτηνής». Με την παραδοχή αυτή υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Μαρτίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της πόλης μας τους δραστήριους νέους, ντόπιους αλλά και μέλη της φοιτητιώσας νεολαίας η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής κ. Λουίζα Σαλτσίδου.
 
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Youth Active Festival” σκοπός και στόχος της οποίας είναι η αξιοποίηση όλων αυτών των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης μας για τη δημιουργία μίας κοινής γιορτής της νεολαίας, κατά την οποία καθένας θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του αλλά και τις ιδέες του.
 

Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα της πόλης μας, φαίνεται πως κατανόησαν τόσο η κ. Σαλτσίδου όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που έλαβαν την πρωτοβουλία του “Youth Active Festival” και οι οποίοι παρευρέθηκαν στην προχθεσινή πρώτη συνάντηση, μεταξύ των οποίων ο κ.Χρήστος Δερβεντλής, επίσης του Europe Direct Κομοτηνής, η κ.Άρτεμις Τσολάκη και η κ. Εύα Σκότη, γνωστές μεταξύ άλλων από την Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» καθώς και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου στο πρόσωπο της οποίας εκφράζεται η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 
Στο κάλεσμα των προαναφερθέντων ανταποκρίθηκαν πολλοί νέοι, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης, φοιτητές, μαθητές αλλά και άλλοι νεαροί συμπολίτες μας που συμμετείχαν ενεργά στον διάλογο που διεξήχθη καταθέτοντας πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σε σχέση με τον βασικό στόχο της πρωτοβουλίας, τη γιορτή της νεολαίας της πόλης, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων των φετινών «Ελευθερίων».
 

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες σύμφωνα και με την κ. Σαλτσίδου πολλαπλά, μεταξύ των οποίων η γνωριμία μεταξύ όλων αυτών των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων της πόλης μας και η συνεργασία τους μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας, καθώς και η ευκαιρία να δουν τις ιδέες και τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα. «Σήμερα από εδώ ξεκινά μία μεγάλη συζήτηση με τους νέους της πόλης, ώστε να πάρουν τον παλμό της Κομοτηνής στα χέρια τους, καταθέτοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την δημιουργία μίας γιορτής που θα φέρει την υπογραφή τους. Μίας γιορτής που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός, να εξελιχθεί και γιατί όχι να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο» τόνισε η ίδια.
 
Την  προχθεσινή πρώτη συνάντηση γνωριμίας στην ουσία των συμμετεχόντων  θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα συναντήσεις για τη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής και την ανάληψη καθηκόντων από πλευράς όλων των συμμετεχόντων για την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος, ενώ ήδη ενεργό είναι και το site της πρωτοβουλίας (www.1youthactivefest.weebly.com), στο οποίο πέρα από πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει και να συνεισφέρει καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.