Οι νεοι σχολιαζουν και αποκαλυπτουν τις προσδοκιες τους για το 8ο Συνεδριο

Ιδιαιτέρως έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας του Κινήματος σ΄ αυτή την προσυνεδριακή συνέλευση. Μια νεολαία η οποία ζητάει ένα κόμμα ικανό να εμπνεύσει τη συμμαχία των δυνάμεων του ταλέντου και της δημιουργίας, αλλά και να προστατεύσει και να φέρει, στη συμμετοχή, στην κοινωνία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, και αυτές τις δυνάμεις που υποφέρουν από τον κοινωνικό αποκλεισμό και το περιθώριο. Παράλληλα, δεν κρύβει ότι διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο για την ίδια.

Παναγιώτης Ψυχογιός:

«Είναι σε μια δύσκολη καμπή και ο πολιτικός μας χώρος, αλλά και το πολιτικό σύστημα ευρύτερα. Το ΠΑΣΟΚ σε μια δύσκολη συγκυρία ψάχνει να βρει διέξοδο. Κι εμείς να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω για μας και το μέλλον μας. Θέλουμε και στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στο 8ο Συνέδριο να περάσουμε ένα μήνυμα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή της χώρας. Άλλα κόμματα το έχουν πετύχει. Πρέπει η νεολαία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να είναι ένα κόμμα ανοικτό, προοδευτικό, να βγει στην κοινωνία και με την εξωστρέφεια που μπορεί να έχει, μπορεί να προβληματίσει ολόκληρη την κοινωνία σε φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα νικηφόρο ΠΑΣΟΚ το οποίο θα κυβερνά τη χώρα, βάσει των αναγκών των πολιτών και της νεολαίας».

Αντώνης Πολίτης:

«Η μέχρι τώρα διαδικασία αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει μια ανοικτή διαδικασία, μια διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται, όμως, να υπάρχει μια απαξίωση από τη βάση. Από το Συνέδριο του Μαρτίου περιμένουμε να γίνει το ΠΑΣΟΚ μια νέα δύναμη του λαού, να θέσει εκ νέου τις βάσεις σε όλα τα ζητήματα με ξεκάθαρο τρόπο για να μην υπάρχει αμφισβήτηση».

Κρυστάλλια Αρμενάκη:

«Προσδοκούμε την ενδυνάμωση του Κινήματος, την παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεών μας. Ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο αύριο γενικότερα για την κοινωνία, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες είναι πολύ θετικές, με ευρεία συμμετοχή, είναι πάρα πολύ θετικό και καλό το κλίμα. Ο κόσμος θέλει να συμμετέχει, διψάει για να μάθει, για ένα καλύτερο αύριο και σίγουρα για να είμαστε πρώτα και πάνω από όλα ειλικρινείς. Επιθυμεί την ενότητα και την επανάκαμψη, ουσιαστικά, του κινήματος».

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.