Οι Μουφτειες Κομοτηνης και Ξανθης για τα διαμειβομενα στον Εβρο

Μουφτής Κομοτηνής: «Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο»

Για τα τεκταινόμενα που εκτυλίσσονται στη συνοριακή γραμμή του Έβρου τοποθετήθηκαν οι Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης, υπερασπιζόμενες αμφότερες το δικαίωμα της Ελλάδας, να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των εδαφών της.

Πιο συγκεκριμένα, ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάτ, σε δήλωσή του στο evrospress.gr, σημείωσε πως «αν και είναι ένα θέμα που είναι υπεράνω των θρησκευτικών μας καθηκόντων, βλέποντας ανθρώπους που ζουν για χρόνια στη γειτονική χώρα να προσπαθούν να εισέλθουν εντός του ελληνικού εδάφους, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο. Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Ε.Ε., να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη της ασφάλειας στα εδάφη της».

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της, η μουφτεία Ξάνθης τόνισε πως «η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι “υπάρχουν και όρια”. Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελούν το καθήκον τους και προστατεύουν όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Προστατεύουν τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί. Προσευχόμαστε όμως και για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες εξ αιτίας των πολέμων. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, όταν κανένας άλλος δεν ενδιαφερόταν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.