Οι μαθητες ζωγραφιζουν για την ειρηνη

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης

Η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «μια ζωγραφιά για την ειρήνη», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.
 

Η κεντρική πλατεία γέμισε από ζωγραφιές μαθητών από δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής αλλά και οικισμών, με θέμα: Μια εικόνα τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζώνονται από τις εστίεςτους; Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄αφέντη το φαί;».
 

Κατά την εκδήλωση έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, Γιάννη Λεβέντη, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους hip-hop live και από τους μαθητές Κώστα Αρβανιτίδη και Γιώργο Κουσκουρίδη με ποντιακή λύρα.
 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 9 Ιούνη στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής στις 8.30 μ.μ. με μουσική από την Μαρία Κηπουρού (βιολί) και την Αλίκη Διαμαντίδου (πιάνο). Ακόμα θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με το έργο: «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθετική επιμέλεια Στέλλας Μπομποτά. Στο πιάνο η Βερόνικα Σεμερτζίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.