Οι μαθητες του Γυμνασιου Ξυλαγανης εμαθαν να προστατευονται απο τους σεισμους

Τη Δευτέρα 08/02/2016, μέλη της Ε.Ο.Δ. Ροδόπης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Ξυλαγανής ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης για παρουσίαση με θέμα «Μαθαίνω, ενημερώνομαι και προστατεύομαι από τους σεισμούς».
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές του Σχολείου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση για τους Σεισμούς από την ΕΟΔ Ροδόπης στα πρότυπα πάντα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Ακολούθησε άσκηση εκκένωσης του κτιρίου με όλους τους μαθητές να ολοκληρώνουν την διαδικασία με επιτυχία παρατηρώντας και στην πράξη τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν σε αυτήν την έκτακτη στιγμή.
 
Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης του Νομού μας, συνεχώς συμμετέχει σε δράσεις ενημέρωσης του κοινού και ειδικά νέων και μαθητών με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών, Σεισμών αλλά και προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Καλεί λοιπόν και όποιον άλλο φορέα ή άτομο θέλει να οργανώσει αντίστοιχες δράσεις ή να γνωρίσει την ομάδα, να έρθει σε επικοινωνία με τη Γραμματεία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 6979332088 ή να παρευρεθεί στην εβδομαδιαία συνάντηση της Ομάδας κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.