Οι λογοι που οδηγησαν τον Χουσειν Καρα να παραιτηθει απο τη θεση του οικονομικου εποπτη στο ΕΒΕΡ

Είχαμε γράψει προ ημερών για την παραίτηση που υπέβαλε από τις 16 Νοεμβρίου ο κ. Χουσεΐν Καρά από τη θέση του οικονομικού επόπτη, που κατείχε μέχρι πρότινος, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Ο κ. Καρά έδωσε χθες τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή του οι οποίοι είναι οι εξής:
 
α) Λόγω της παρέμβασης της Διοικητικής Επιτροπής, μέσω αιρετών και μη αιρετών μελών της, στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου που εντάσσονται στην αρμοδιότητά μου.
β) Λόγω λήψης αποφάσεων εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ., χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, συζήτηση και απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής.
γ) Λόγω σύνταξης πρακτικών συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής εκ των υστέρων, χωρίς να προηγηθεί πραγματική συζήτηση και συνεδρίαση της Επιτροπής.
δ) Λόγω απρεπούς συμπεριφοράς, μέσω υβριστικών χειρονομιών, μέλους της Διοικητικής Επιτροπής, την οποία η Διοικητική Επιτροπή έχει επανειλημμένως παραβλέψει,
ε) Λόγω εκφοβισμού μέσω απειλών για άσκηση μηνύσεων εναντίον μου εκ μέρους του Προέδρου της Διοικητικής Επιτροπής και της Διευθύντριας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
στ) Λόγω παράλειψης της Διευθύντριας και του Υπεύθυνου του Οικονομικού Τμήματος του Ε.Β.Ε.Ρ. να προβούν σε γραπτή απολογία για παραλείψεις και πλημμέλειες σε οικονομικά θέματα (δαπάνες κλπ), που βεβαιώνονται από τον Επιθεωρητή Οικονομικών στο σχετικό πόρισμά του για τα έτη 2009-2012 και καλείται να καλύψει το Επιμελητήριο, παρά την κλήση τους από την Διοικητική Επιτροπή και τις επανειλημμένες ερωτήσεις μου προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για το θέμα αυτό.
ζ) Λόγω μη προσκόμισης των δικαιολογητικών (: τιμολόγια, απόφαση Δ.Σ.), που απαιτούνται για να εγκρίνω, ως Οικονομικός Επόπτης, την δαπάνη των 25.528,89 ευρώ για την αποπληρωμή της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία <> και της απαίτησης να υπογράψω δήλωση- εξουσιοδότηση προς τρίτο άτομο για την πραγματοποίηση της πληρωμής αυτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.