Οι κρισιμες ωρες στην Τουρκια του Περιφερειαρχη Γ. Παυλιδη

Από κοντά έζησε το πραξικόπημα στην Τουρκία μαζί με άλλα 25 άτομα, που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για την ένταξη των Φιλίππων στον κατάλογο της UNESCO

Από κοντά έζησε στην Κωνσταντινούπολη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης το πραξικόπημα στην Τουρκία, μαζί με ομάδα 25 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος και η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.
 
Η ομάδα είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για την 40η Σύνοδο της UNESCO, όπου λίγες ώρες πιο πριν ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είχε ομόφωνα ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Επιστρέφοντας λοιπόν από τη Σύνοδο στο ξενοδοχείο, το λεωφορείο τους ακινητοποιήθηκε από άτομα που έφεραν στα ρούχα τους την επιγραφή POLICE, αλλά χωρίς άλλα διακριτικά.
 
«Δεν ξέραμε ποιοι είναι οι εχθροί, οι φίλοι, ποιοι είναι αυτοί που γυρίζουν μαζί με την αστυνομία, υπήρχε μια κατάσταση όπου το σύννομο με το έκνομο ήταν πάρα πολύ κοντά, και αυτό είναι κάτι που δεν περιγράφεται» τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως πάνω από τα κεφάλια τους περνούσαν αεροσκάφη που έριχναν βόμβες, όχι πολλές, σε στόχους, ακουγόταν πυροβολισμοί από διάφορα σημεία και όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση επιδεινωνόταν.
 
«Κάποια στιγμή άρχισε να ηρεμεί, είχαμε πληροφόρηση, κυρίως από τη χώρα μας, ότι επικρατεί η πλευρά του Ερντογάν, όμως όλο αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι επισφαλές και περιμέναμε να δούμε που θα καταλήξει». Τελικά κατά τις 5 το πρωί τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο και από εκεί, όταν πλέον ξημέρωσε, έφυγαν για Ελλάδα.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος για την όλη εμπειρία ήταν και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως σε τέτοιες περιπτώσεις, που δεν έχει κανείς τη δυνατότητα να κάνει κάτι, επιστρατεύει όλη του την ψυχραιμία. «Δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι, μείναμε ψύχραιμοι, παρακολουθήσαμε μέχρι το σημείο που μπορέσαμε να φύγουμε» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.