Οι Κομοτηναιοι της Θεσσαλονικης για τον Πετρο Ματσκιδη

Ο αποχαιρετισμός ενός φίλου

 Η Κομοτηνή  αποχαιρέτησε προχθές ένα επίλεκτο μέλος της, τον Πέτρο Ματσκίδη.
 
 Εμείς οι φίλοι του αποχαιρετίσαμε έναν παιδικό μας σύντροφο. Εναν παλιό συμμαθητή μας, που παρέμεινε στενός φίλος από το Γυμνάσιο μέχρι σήμερα. Ένα αναπόσπαστο μέλος μιας μοναδικής παρέας, η οποία διατηρείται συνεχώς επί 63 χρόνια.
 
 Με τον Πέτρο είχαμε μια κοινή πορεία ζωής, που ξεκίνησε από τα παιδικά παιγνίδια, συνεχίστηκε με τις εφηβικές μας ανησυχίες, τις φοιτητικές αγωνίες, τις φιλοδοξίες μας, τη δημιουργία οικογένειας,  την επαγγελματική μας καταξίωση, για να φθάσει μέχρι τώρα στα χρόνια της αποστράτευσης και της απόλαυσης των κόπων. Μαζί πάντοτε στις χαρές και στις λύπες, τις ευτυχισμένες και τις στενόχωρες στιγμές, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.
 
 Ο Πέτρος ήταν πάντοτε μια δυνατή φυσιογνωμία σε όλη αυτή την περιπέτεια. Ένας ωραίος άνθρωπος, που δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητος. Ξεχώριζε για τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, το ενδιαφέρον του για τη λογοτεχνία αλλά περισσότερο από όλα την αγάπη του για το θέατρο. Ιδιαίτερο ταλέντο ηθοποιίας, το οποίο ανέδειξε μέσα  από θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο και κατόπιν, αν και δεν το συνέχισε, γιατί προτίμησε να αγωνισθεί στο στίβο της Νομικής επιστήμης, όπου επίσης διακρίθηκε.
 
Τις  δραστηριότητές του όμως δεν τις περιόρισε στα στενά πλαίσια της εξάσκησης της δικηγορίας. Ήταν ανήσυχο πνεύμα με έντονο το ενδιαφέρον για τα κοινά και το καλό της πατρίδας μας. Δεν είναι τυχαία τα αξιώματα που του ανέθεσαν οι συνάδελφοί του και η κοινωνία της Κομοτηνής, όπως αυτό του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ή η συμβολή του στη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, του ΔΗΠΕΘΕ, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πολλά άλλα.
 
Πάντα σοβαρός, χωρίς να του λείπει η αίσθηση του χιούμορ, με έντιμο και ακέραιο χαρακτήρα , προτιμούσε τη σεμνότητα από την προβολή ενώ έκρινε με υπερβολική αυστηρότητα τις επιλογές του. Δυστυχώς η υγεία του  τα τελευταία χρόνια δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τις δραστηριότητές του όπως ο ίδιος επιθυμούσε.
 
 Με την απώλειά του η Κομοτηνή έχασε ένα άξιο τέκνο της, η οικογένειά του, η Κλαίρη, τα παιδιά  και τα εγγόνια, τον αρχηγό της, εμείς τον αλησμόνητο φίλο.
 
Η θλίψη είναι για όλους μεγάλη.
 

     Άρης, Γιάννης, Λόης, Νίκος, Γιώργος, Φώτης, Γιώργος

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.