Οι Κομοτηναιοι θα τρεξουν και φετος για καλο σκοπο

Άγιοι Βασίληδες στους δρόμους της πόλης προαναγγέλλουν το 3ο Santa Run

Μια πόλη, μια δράση, ένας κοινός σκοπός. H ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας συνδιοργανώνουν μία πορεία περιπάτου αφιερωμένη στον εθελοντισμό, και συγκεκριμένα στη δράση που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά, «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα».
 
Το “Santa Run”μια ξεχωριστή πορεία περιπάτου περίπου 2 χλμ., με αφετηρία το Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά γύρω από το κέντρο της πόλης, και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
 
Και αυτά τα Χριστούγεννα  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού ακολουθεί τον Άη Βασίλη και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της «κόκκινης» πορείας περιπάτου στους δρόμους της Κομοτηνής.
 
Με απώτερο στόχο τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, oι διοργανωτές σας καλούν να προμηθευτείτε το σκουφάκι του Άη Βασίλη και να περπατήσετε  με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιόλαδου. Μέσα στις επόμενες μέρες, μάλιστα, χαρούμενοι Άγιοι Βασίληδες θα ξεχυθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης προαναγγέλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το 3ο Santa Run. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Είναι μία ξεχωριστή πορεία με μεγάλη σημασία, λόγω του φιλανθρωπικού σκοπού της» 

Μάλιστα, αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, η πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου παρατήρησε με χαρά  «είναι μία ξεχωριστή πορεία με μεγάλη σημασία, λόγω του φιλανθρωπικού σκοπού της και μία ιδέα, που προήλθε από νέους ανθρώπους και αγκαλιάστηκε από την ΔΚΕΠΠΑΚ. Οι Κομοτηναίοι στήριξαν τις προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων, αποδεικνύοντας πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι. Τους καλώ και στη φετινή διοργάνωση». 

Μιχάλης Ραγκούσης «Μία εκδήλωση ανοικτή για όλους» 

Πρόκειται για ένα δρώμενο που πάνω από όλα είναι γιορτή και διαρκώς μεγαλώνει, αποτελώντας πια θεσμό για την πόλη μας, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ηρόδικου, κ. Μιχάλης Ραγκούσης. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από τους μικρούς δρομείς. «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να έρθουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, αν και η ζεστασιά που βγαίνει από τις καρδιές τους είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην την τρομάζουν τα καιρικά φαινόμενα» υπογράμμισε με θέρμη για να κάνει σαφές πως η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους και μπορούν να συμμετάσχουν και ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα. 

Ράνια Ματσούκα «Την δράση στηρίζουν 45 εθελοντές φοιτητές της ΣΕΦΑΑ» 

Στην δράση θα συμμετάσχουν 45 εθελοντές φοιτητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, υπό την επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας, κ. Ράνιας Ματσούκα, του διδάσκοντα ΣΕΦΑΑ, κ. Κώστα Αστραπέλου και του εργαστηρίου αθλητικού τουρισμού και αναψυχής.
 
«Ντυμένοι στα χρώματα του λευκού και του μπλε οι φοιτητές μας θα δώσουν το παρών σε μία διαδρομή ανοικτή για όλο τον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε ενεργοί στον τομέα του εθελοντισμού και μάλιστα έχουμε ασχοληθεί και με το επικοινωνιακό κομμάτι, δημιουργώντας διάφορα βιντεάκια», πληροφόρησε η κ. Ματσούκα. 

Άρτεμις Τσολάκη «Στόχος μας είναι η συγκέντρωση ελαιολάδου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και η κινητοποίηση των παιδιών» 

Δίνοντας τις λεπτομέρειες της δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής πληροφόρησε με τη σειρά της πως «τρίτη χρονιά φέτος, που ο αργοπορημένος Αη Βασίλης αγκαλιάστηκε από όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση ελαιολάδου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και η κινητοποίηση των παιδιών ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες συλλογικές προσπάθειες της πόλης. Μέσα στις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα δείτε τους Άγιους Βασίληδες να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη και να στέλνουν το μήνυμά μας».
 
Στην αφετηρία του Santa Run Άγιοι Βασίληδες θα μοιράζουν μικρά δωράκια από τους χορηγούς, ενώ θα υπάρχουν δράσεις face painting για παιδιά.
 
Info:
Η έναρξη του τρίτου αγιοβασιλιάτικου αγώνα, με τίτλο “Run Santa, Run” θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30. Η αφετηρία είναι το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Σκοπός της «κόκκινης» πορείας είναι η στήριξη των ευάλωτων κοινωνιών ομάδων, ωστόσο η συνεισφορά των παιδιών σε ελαιόλαδο δεν είναι υποχρεωτική.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα σκουφάκια τους από τα σπιτάκια του Άγιου Βασίλη που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Σάββατο και Κυριακή 10.00 με 14.00 και τη Δευτέρα 10.00-14.00 και 16.00-17.30.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.