Οι Κομοτηναιοι «λαδωσαν» τον Αη Βασιλη! (+Video)

860 λίτρα λαδιού συγκέντρωσε το Santa Run της Κομοτηνής - Ραντεβού του χρόνου, για ένα μεγαλύτερο και καλύτερο αγώνα έδωσαν οι συντελεστές του

860 λίτρα λαδιού και μια κούτα τροφίμων ήταν ο απολογισμός του Santa Run που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, δείχνοντας ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσφέροντας ένα λίτρο λάδι, έτρεξαν τη συμβολική διαδρομή των περίπου δύο χιλιομέτρων, διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Τον αγώνα διοργάνωσαν η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η ΔΚΕΠΠΑΚ,  o Α.Σ. ΑμεΑ Ηρόδικος και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, με το λάδι που συγκεντρώθηκε να παραδίδεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.
 
Τον απολογισμό της δράσης, δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια και του χρόνου, έκαναν οι συντελεστές της την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 21 Μαΐου, στο  2ο KomoRun, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.
 

 

Γιώργος Πετρίδης «Το ηθικό και το αξιακό κομμάτι αυτής της εκδήλωσης υπερβαίνει τα υλικά αποτελέσματα» 

Την παραλαβή της ποσότητας λαδιού έκανε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, που στάθηκε στο ηθικό κομμάτι της προσπάθειας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό τόσο ως προς το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας όσο και τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοβουλία αυτή, την οποία ανάλαβαν και έφεραν σε πέρας όλοι οι συντελεστές καθώς και οι πολλοί εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια.
 
«Το ηθικό και το αξιακό κομμάτι αυτής της εκδήλωσης υπερβαίνει ακόμα και τα αποτελέσματα από τα πολλά τρόφιμα που συνελέγησαν, και μας δίνει το κουράγιο και τη διάθεση να συνεχίσουμε κάθε χρόνο και με πιλότο την πρωτοβουλία αυτή να συνεχίσουμε και σε άλλες πρωτοβουλίες» σημείωσε, τονίζοντας πως ο Δήμος θα σταθεί δίπλα σε οποιαδήποτε παρόμοια πρωτοβουλία, γιατί θεωρεί πως στις πρωτοβουλίες που έχουν μια κοινωνική προστιθέμενη αξία θα πρέπει η κοινωνία των πολιτών, οι εθελοντές και οι σύλλογοι να μπαίνουν μπροστά από το κράτος και τους φορείς του.
 
 

Νατάσα Λιβεριάδου «Το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό, εκπληκτικό» 

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τονίζοντας πως όλοι οι συνδιοργανωτές είχαν σημαντική προσφορά στην όλη προσπάθεια, εργαζόμενοι με όλους τους εθελοντές.
 
«Το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό, εκπληκτικό. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη, παρά τις καιρικές συνθήκες και χάρη σε αυτούς κατάφερε να συγκεντρωθεί αυτή η ποσότητα ελαιόλαδου» σημείωσε, ευχόμενη η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον, γιατί θεωρεί πως με παρόμοιου σκοπού συνεργασίες μόνο θετικά και εκπληκτικά αποτελέσματα μπορούν να προκύπτουν.
 
 

Μιχάλης Ραγκούσης «Η κοινωνία ανταποκρίθηκε, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και καταλήξαμε να συγκεντρώσουμε 860 λίτρα λαδιού» 

Η δράση ξεκίνησε σαν μια ιδέα αλλά κάλυψε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών της, συνδυάζοντας και συνενώνοντας όμορα δρώμενα της πόλης (KomoRun και Ορεινό Ημιμαραθώνιο) δένοντας όλες τις υπόλοιπες συλλογικότητες της πόλης, τόνισε ο πρόεδρος του Ηρόδικου κ. Μιχάλης Ραγκούση, με υποστήριξη από τη ΔΚΕΠΠΑΚ, συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού  από τη ΣΕΦΑΑ και συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες για να καταλήξουν στο ελαιόλαδο, στο οποίο υπάρχει σημαντική έλλειψη.
 
«Η κοινωνία ανταποκρίθηκε, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και καταλήξαμε να συγκεντρώσουμε 860 λίτρα λαδιού» σημείωσε,  τονίζοντας πως το 90% της ποσότητας είναι ελαιόλαδο. Μαζί με αυτό συγκέντρωσαν και μια κούτα τρόφιμα, μιας και όσοι έρχονταν την τελευταία στιγμή έμπαιναν σε όποιο μαγαζί, έπαιρναν οτιδήποτε συσκευασμένο και το πήγαιναν για να το ανταλλάξουν με ένα σκουφάκι.
 
«Τελικά ο στόχος επιτεύχθηκε, το χάρηκαν ιδιαίτερα και τα παιδιά και εμείς γίναμε παιδιά για μια νύχτα» τόνισε, σημειώνοντας πως με τη διανομή που θα γίνει από την κοινωνική υπηρεσία κάποια παιδιά θα περάσουν γιορτές χωρίς να τους λείπει λάδι. Τόνισε δε πως όλοι τους από τώρα δίνουν ραντεβού για του χρόνου, πιο οργανωμένα και πιο μαζικά.
 
 

Αντώνης Καμπάς «Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο ενώνει» 

«Αποδεικνύεται κάθε φορά σε τέτοια γεγονότα ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο ενώνει» σημείωσε ο κ. Αντώνης Καμπάς, από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΔΠΘ.
 
Θεωρώντας δε πως αυτός είναι ο ρόλο της Σχολής, ανταποκρίνονται πάντα σε τέτοια καλέσματα, από όπου και αν προέρχονται, και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες.
 
 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Ο εθελοντισμός δεν έχει κοινωνική και οικονομική θέση» 

Τους συνδιοργανωτές, που πραγματοποίησαν τη δράση αλλά και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν ευχαρίστησε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, που επιβλέπει την κοινωνική υπηρεσία που θα διανείμει τα 860 λίτρα λάδι σε όσους το έχουν ανάγκη.
 
«Ήμουν έκπληκτος όταν είδα την λαοθάλασσα από την Τσανάκλειο μέχρι το Θρακικό Ωδείο. Όλος ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο με τα κόκκινα σκουφάκια» ανέφερε, τονίζοντας πως ο εθελοντισμός δεν έχει κοινωνική και οικονομική προέλευση, αλλά όλοι οι Κομοτηναίοι ενώθηκαν για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους.
 
Διαβεβαίωσε δε πως όσα συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όσους το έχουν ανάγκη, μιας και αποτελούν μια πολύ μεγάλη βοήθεια.
 
 

Άρτεμις Τσολάκη «Ο εθελοντισμός έδειξε τη δύναμή του στην πόλη μας» 

«Για ακόμη μια φορά ο εθελοντισμός έδειξε τη δύναμή του στην πόλη μας» σημείωσε εκ μέρους της εθελοντικής δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» η κ. Άρτεμις Τσολάκη, που τόνισε πως όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη των εθελοντών από τη ΣΕΦΑΑ και το ΠΕΡΠΑΤΩ, που οριοθέτησαν τη διαδρομή και βοήθησαν στην παραλαβή του λαδιού και τη διανομή των σκούφων, καθώς και τους συλλόγους που συμμετείχαν.
 
«Η Κομοτηνή μας έχει δείξει το πρόσωπό της, βλέπουμε ότι συμμετέχουν όλο και περισσότεροι σε ό,τι προσπαθεί να γίνει και ελπίζω του χρόνου να βελτιώσουμε όσο μικρά πράγματα μας ξεφύγανε και να είμαστε ακόμα καλύτεροι» έκλεισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.