Οι Κομοτηναιοι ειπαν «οχι» στην εμπορια ανθρωπων περπατωντας εναντια στην συγχρονη δουλεια

Παρά την κακοκαιρία κατέκλυσαν την πόλη στο πλαίσιο του «Walk for Freedom»

Η δουλεία είναι ένα φαινόμενο που ακόμα και τον 21ο αιώνα μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε άλλες Ηπείρους ή σε άλλες χώρες. Συμβαίνει και δίπλα μας.
 
Για αυτούς τους λόγους η ομάδα Α21 Greece κάλεσε στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης «Walk for Freedom» τους Κομοτηναίους να συγκεντρωθούν στις 20 Οκτωβρίου για να πραγματοποιήσουν μία συμβολική πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων.
 
Το ραντεβού δόθηκε στα γραφεία του Europe Direct. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύτηκαν τα μπλουζάκια  με τη στάμπα «Abolish slavery with each step» (καταργήστε τη δουλεία με κάθε βήμα) και στη συνέχεια «πλημμύρισαν» την πόλη με τελική στάση το Σπαθί, όπου στήθηκε ο «Τοίχος της Ελευθερίας». 

Το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας σε αριθμούς παρουσίασε η Α21 Greece 

27.000.000 άτομα– γυναίκες, άντρες, παιδιά- είναι θύματα του εμπορίου ανθρώπων, του λεγόμενου human trafficing, όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Κοντούδης, χειριστής κλήσεων στην γραμμή 1109 που έχει δημιουργηθεί από την Α21 Greece για την καταγγελία περιστατικών. Η 1109 δέχεται κλήσεις 24/7 και είναι ικανή να διαχειριστεί κλήσεις σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, πληροφόρησε oίδιος πριν σκιαγραφήσει με λεπτομέρειες την «μάστιγα» του 21ου αιώνα.
 

«Μιλώντας για μία εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται κατοχυρωμένα, υπάρχουν 27.000.000 σύγχρονοι σκλάβοι. Ο μέσος όρος ηλικίας υπολογίζεται στα 14 χρόνια, ενώ το 80% των θυμάτων είναι γυναίκες. Πολλοί από αυτούς εξαναγκάζονται σε εργασία, υπόκεινται σε σεξουαλική εκμετάλλευση και ζουν υπό άθλιες συνθήκες, αφού συχνά τους ασκείται βία», συνέχισε για να παρουσιάσει το φαινόμενο στην χώρα μας.
 
«Η Ελλάδα αποτελεί χώρα προορισμού θυμάτων, αλλά και ενδιάμεσος σταθμός για να προωθηθούν τα θύματα στην Ευρώπη. Άρα είμαστε κεντρικό σημείο εξ ου και θέλουμε να προωθήσουμε την γραμμή 1109 ώστε να γίνει γνωστό πως ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί και να καταγγείλει ακόμα και ανώνυμα οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή του», κατέληξε. 

Σοφία Χατζησαββίδου «Στόχος μας ήταν να έχουμε συμμετοχή από όλες τις ηλικίες» 

Εκπροσωπώντας το Europe Direct Komotini, η κ. Σοφία Χατζησαββίδου έκανε λόγο για την συνεργασία του φορέα με την Α21 Greece, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο. «Στόχος μας για τη σημερινή δράση ήταν να έχουμε συμμετοχή από όλες τις ηλικίες, ώστε να πληροφορηθούν και τα νέα παιδιά για ένα φαινόμενο που ίσως – και μακάρι όχι – κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ενήλικη ζωή τους. Φυσικά θα επωφεληθούν και οι μεγαλύτερες ηλικίες, μαθαίνοντας πως θα γίνουν πιο παρατηρητικοί, αφού καθημερινά λαμβάνουν χώρα γύρω μας γεγονότα που ίσως πολλοί δεν προσέχουν», πληροφόρησε από πλευράς της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.