Οι… καθεστωτικοι του ΠΑΣΟΚ μετετρεψαν τον ΟΤΕ σε κομματικη επιχειρηση

Θα περίμενε κανείς ότι με την αλλαγή που έγινε και το πέρασμα του ΟΤΕ από τον έλεγχο του κράτους στον έλεγχο των μετόχων, η διοίκηση, θα αξιοποιούσε την ευκαιρία για αξιοκρατία και θα παραμέριζε τις δυσλειτουργίες και τα απομεινάρια του κομματικού παρελθόντος.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά, οι εξελίξεις κυριαρχούνται από την «ελληνική ιδιαιτερότητα» που το ΠΑΣΟΚ εφεύρε και οι κυβερνήσεις του αναγόρευσαν ως τη μέγιστη πολιτική πρακτική εξουσίας

Έτσι έκπληκτοι, ακόμα και οι πιο ένθερμοι, αλλά αγνοί οπαδοί και φίλοι του κυβερνώντος κόμματος, παρακολουθούν την Διοίκηση και τα Όργανά της να επιδίδονται σε ένα όργιο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας με αμφιβόλου νομιμότητας πράξεις και παραλείψεις στα όρια της φαυλότητας.

Το νέο δόγμα πλέον που κυριαρχεί είναι «ότι προλάβουμε να φάμε..» συνοδευόμενο με λογική γιάφκας.

Κομματικοί φίλοι, άνθρωποι από το πουθενά, άσχετων ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, καταπατώντας κάθε ίχνος αξιοκρατικών κριτηρίων, τοποθετούνται σε όλες τις αμειβόμενες θέσεις ευθύνης της επιχείρησης. Όταν δε γίνονται διαδικασίες αξιολόγησης «οι τρίτοι έσονται πρώτοι» αν πρόκειται για «φίλο» ή συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβερνητική Διοίκηση του κ. Μανασή, του κ. Σκαρπέλη, του κ. Δαβιλά, του κ. Κουβάτσου, του κ. Μαλαπάνη, του κ. Γκιτζένη και των άλλων ανακυκλούμενων Γενικών Διευθυντών στις Θυγατρικές, αλλά πάντα καλοπληρωμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοφανή τερτίπια και έντονο παρασκήνιο μετατρέπει συστηματικά τον ΟΤΕ, από μία κυβερνητική σε μια κομματική επιχείρηση.

Και αν το 1982 τα ελατήρια των «πρασινοφρουρών» ήταν ιδεολογικά και συνεπώς στα «όρια» του πολιτικού παιχνιδιού, τώρα το 2001, στην αρχή της νέας εποχής, το μοναδικό όραμα των μεταλλαγμένων «καθεστωτικών» είναι το χρήμα και άρα κινούνται εκτός πολιτικού παιχνιδιού.

Η σημερινή κατάσταση έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ηθικού και οικονομικού εγκλήματος σε βάρος ικανών και άξιων στελεχών του ΟΤΕ, αλλά και των οικογενειών τους. Για πρώτη φορά γίνεται ένα τέτοιου είδους πογκρόμ σε μια επιχείρηση της οποίας ο έλεγχος δεν ανήκει στο κράτος και δεν μπορεί κανείς, σε όποια πλευρά και αν στέκεται να παραμένει αδιάφορος.

Γιατί δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν μόνο οι «καθεστωτικοί» του κ. Μανασή και των άλλων κομματικών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι χιλιάδες άλλοι σκληρά εργαζόμενοι και τα παιδιά τους που βλέπουν τις μεν φιλοδοξίες τους να περνούν πάνω από την αξιοπρέπειά τους το δε μέλλον των παιδιών τους από την κομματική τους τοποθέτηση εντός η εκτός του ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να σταθούν όρθιοι απέναντι στη λαίλαπα των «καθεστωτικών» και να αγωνιστούν μαζί μας και με όποιους άλλους αντιστέκονται σ’ αυτήν, για την αποκατάσταση και επικράτηση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.

•Γιατί έχουμε υποχρέωση στην ιστορία μας, γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας.

•Γιατί το μέλλον ευτυχώς δεν κτίζεται από «καθεστωτικούς», αλλά ανήκει στους αγωνιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ηθικής και της αξιοκρατίας.

Για την Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Α. Μπιρμπιλής

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. Κριτσιλίγκος


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.