Οι καλοκαιρινες διακοπες των Κομοτηναιων

«Vergidis Tours» και «Platon Tours» αποκαλύπτουν αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς για κάθε … πορτοφόλι

Είναι ήδη Αύγουστος και όσοι δεν έχουν ακόμη φύγει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ετοιμάζουν σιγά σιγά τις βαλίτσες τους για τις επικείμενες εξορμήσεις τους σε νησιά ή προορισμούς του εξωτερικού.
 
Οι επιλογές φυσικά είναι αμέτρητες, όπως μας εξήγησαν η κ. Χριστίνα Βεργίδου και ο κ. Χρόνης Φιλιππίδης, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων στην Κομοτηνή, που μοιράστηκαν μέσω του «ΠτΘ» τους προορισμούς που συγκεντρώνουν την προτίμηση της κάθε ηλικιακής ομάδας. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, ξεκαθάρισαν παρουσιάζοντάς μας τις εναλλακτικές για κάθε… πορτοφόλι. 

Χριστίνα Βεργίδου, Vergidis Tours «Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος περιμένει πώς και πώς να πάει διακοπές» 

«Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος περιμένει πώς και πώς να πάει διακοπές! Οι περισσότεροι Κομοτηναίοι δεν στερούνται τα ταξίδια, φροντίζουν, ωστόσο, να κάνουν οικονομικότερες επιλογές ή να μειώσουν τις ημέρες που θα μείνουν σε ένα μέρος» εξήγησε η ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου «VergidisTours», κ. Χριστίνα Βεργίδου.

Στην Ελλάδα ακόμα και νησιά που θεωρούνται ακριβά, όπως για παράδειγμα οι Κυκλάδες, έχουν υψηλή πληρότητα, ενώ οι προορισμοί του εξωτερικού δεν θεωρούνται τόσο δημοφιλείς. Οικογένειες με παιδιά επιλέγουν να κάνουν διακοπές μόνες τους, ωστόσο, κάποιοι πελάτες – κυρίως άνω των 40 – επιλέγουν τουριστικά πακέτα που συνδυάζουν διαμονή, μεταφορά και ξεναγήσεις. 
 
«Υπάρχουν πακέτα και επιλογές για όλα τα “πορτοφόλια” και για κάθε ηλικία. Οι μεγαλύτερες ηλικίες, όπως μέλη ΚΑΠΗ και συλλόγων πηγαίνουν διακοπές κατά κύριο λόγο τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι νέοι ενδιαφέρονται συνήθως για οικονομικούς προορισμούς», πληροφόρησε με την επισήμανση πως σε κάθε περίπτωση η καλύτερη συμβουλή είναι να κλείσει κανείς τις διακοπές του τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα, ώστε να επωφεληθεί από εκπτώσεις και προσφορές.
 
Η «VergidisTours» συναλλάσσεται και με κουπόνια ΟΓΑ που προσφέρουν εκδρομικά πακέτα τα οποία συχνά συνδυάζουν μεταφορά με διαμονή. Η ισχύς τους ξεκινά από τη 1 Σεπτεμβρίου, ενώ η κ. Βεργίδου πληροφόρησε πως «θα κυκλοφορήσουν καινούργια δελτία για όσους δεν κληρώθηκαν, επομένως προτείνω στους δικαιούχους να απευθυνθούν στα ΚΕΠ». 

Χρόνης Φιλιππίδης, Platon Tours «Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος πάντα το προσπαθεί και βρίσκει διέξοδο για να πάει διακοπές έστω και για λίγες μέρες» 

Για τους αγαπημένους προορισμούς των Κομοτηναίων μίλησε παίρνοντας τον λόγο και ο κ. Χρόνης Φιλιππίδης. Υπάρχουν επιλογές για όλα τα budgetsτόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πληροφόρησε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου «PlatonTours» για να εξηγήσει εν συνεχεία τις προτιμήσεις της κάθε ηλικιακής ομάδας.
 
Αγαπημένοι προορισμοί παραμένουν σταθερά η Σαντορίνη και η Πάρος, ενώ οικονομικά πακέτα που συγκεντρώνουν την προτίμηση κυρίως των φοιτητών προσφέρονται για Σκιάθο και Σκόπελο. Με τη σειρά τους οι οικογένειες αγαπούν το εξωτερικό, για παράδειγμα την Ρώμη και τις Δαλματικές Ακτές ή επιλέγουν οργανωμένα πακέτα για Λήμνο και Μυτιλήνη.
 
Οι σύλλογοι και τα ΚΑΠΗ συχνά ξεκινούν με πτήση από την Θεσσαλονίκη με πακέτα «Fly and Drive»που περιλαμβάνουν διαμονή σε ξενοδοχείο και αεροπορικό εισιτήριο, οικονομικότερα, ωστόσο, είναι τα οδικά ταξίδια από Κομοτηνή προς Βουδαπέστη, Βιέννη, Ρουμανία και Βουλγαρία.
 
«Η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να κλείνει ο κόσμος νωρίς τα εισιτήριά του για να πετύχει καλύτερη τιμή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι δικαιούχοι μπορούν να επωφελούνται και από τα κουπόνια του ΟΓΑ», επεσήμανε καταληκτικά ο κ. Φιλιππίδης για να προσθέσει ότι «όπως και να έχει παρατηρώ ότι παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος πάντα το προσπαθεί και βρίσκει διέξοδο για να πάει διακοπές έστω και για λίγες μέρες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.