«Οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι για την Περιφερεια μας αλλα και για ολοκληρη την κοινωνια»

Κλείνουμε σήμερα τον κύκλο παρουσίασης των τριών μειονοτικών νέων περιφερειακών συμβούλων, με τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στην Ξάνθη Τουρκές Χατζημεμίς.

Ο 42χρονος φυσιοθεραπευτής δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας εδώ και δεκαπέντε χρόνια, μετά τις σπουδές και το μεταπτυχιακό του στη Γερμανία. Εμφανίστηκε στα κοινά το 2002 οπότε και εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στελέχωσε το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παυλίδη και ήρθε πρώτος, συγκεντρώνοντας 7.128 σταυρούς προτίμησης. Μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και τον Μπαράν Μπουρχάν που παρουσίασε χθες ο «ΠτΘ», θα είναι η αντιπολιτευτική τριάδα της Ξάνθης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

Συνομιλώντας μαζί του και ξεκινώντας από τα των εκλογών, ο κ. Χατζημεμίς αποτιμά τη μεγάλη μάχη, ευχαριστεί και υπόσχεται: «Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, καθένας έδωσε τον δικό του σκληρό αγώνα για τη νίκη. Το ότι ήρθα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης αποτελεί μια δικαίωση και ευχαριστώ δημόσια όλους αυτούς που με ψήφισαν αλλά κι εκείνους που… δεν με ψήφισαν. Θα είμαι η φωνή αυτών των ανθρώπων, αν και δυστυχώς δεν εκλέχθηκε ο συνδυασμός μας».

Ο νέος περιφερειακός σύμβουλος χαρακτηρίζει τον εκλογικό αγώνα «μια δύσκολη μάχη που –έτσι όπως εξελίχθηκε και μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους- κρίθηκε στα… πέναλτι και μάλιστα στο τελευταίο πέναλτι», εύχεται καλή επιτυχία στους αντιπάλους του που νίκησαν και προσθέτει ότι «οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για την Περιφέρειά μας αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία και θέλω από την ψυχή μου να ευχηθώ καλό κουράγιο σε όλους».

«Με εξουδετερώνει το να μην έχουν όραμα και δουλειά οι νέοι…»

Επιφυλακτικός ως προς το μέλλον του νέου θεσμού, ο κ. Χατζημεμίς δεν βάζει ακόμα συγκεκριμένους στόχους αφού θέλει να δει τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα πράγματα μέσα στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη: «Δεν μπορώ να πω για στόχους αν δεν δω πρώτα τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της Περιφέρειας», επαναλαμβάνει. Τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό που προέχει για τον ίδιο είναι «να δούμε τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων και μέσα από την εμπειρία μας να παλέψουμε ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας, καθώς και για να φέρουμε ανάπτυξη».

Ο συνομιλητής μας δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «η νέα Περιφέρεια θα είναι ένας οργανισμός με κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτά κι εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την άσχημη κοινωνική κατάσταση» και συμπληρώνει: «Ζούμε καθημερινά στο πετσί μας τα προβλήματα των νέων, καθώς κι εκείνων των ανθρώπων που έχουν προβλήματα επιβίωσης. Με προβληματίζει πάρα πολύ το να μην έχουν όραμα και δουλειά οι νέοι, είναι κάτι που πραγματικά με εξουδετερώνει. Δεν μπορώ να βλέπω το αύριο να είναι τόσο αβέβαιο κι εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Θα προσπαθήσουμε για ιδέες και λύσεις, αφού αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος μας. Κι όταν δούμε πώς θα λειτουργήσει η νέα Περιφέρεια, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα. Άλλωστε, δεν είμαστε μόνο εμείς εδώ, αλλά όλη η χώρα που έχει πρόβλημα…».

Με ανάχωμα τα μεγάλα προβλήματα του παρόντος και στην αβεβαιότητα του μέλλοντος, ο κ. Χατζημεμίς στέκεται κριτικά απέναντι στους αυτοδιοικητικούς και στους πολιτικούς ταγούς, λέγοντας: «Πρέπει να αφήσουμε επιτέλους τις κοκορομαχίες και τους κομματικούς καβγάδες, να δούμε κατάματα τα πολλά και καίρια προβλήματα και να τα λύσουμε. Να τα λύσουμε, όχι να τα “μασάμε” και να τα αναλώνουμε σε συζητήσεις και καβγάδες, κουβεντιάζοντας και ξανακουβεντιάζοντας χωρίς αποτέλεσμα». Καταλήγει δε τονίζοντας: «Είμαι άνθρωπος που θέλει να λύνει προβλήματα και όχι μόνο να συζητάμε. Άλλωστε, η κοινωνία και οι νέοι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτε…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.