«Οι ιδιοκτητες πρεπει να προχωρησουν στο ξηλωμα με τις υποδειξεις της δημοτικης αρχης»

Οι τέντες και οι βάσεις όπου τοποθετούνται τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής είναι ένα θέμα που κρατάει αρκετά χρόνια, σε σημείο η δημοτική αρχή να έχει αλλάξει, αποφάσεις να έχουν ληφθεί κατά καιρούς, αλλά το αποτέλεσμα της όποιας πράξης να είναι η στασιμότητα στην εξέλιξη του θέματος, με εξαίρεση κάποια ξηλώματα που έγιναν πριν ένα περίπου μήνα σε καταστήματα της πλατείας με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια με τους καταστηματάρχες.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών, Παύλος Δαμιανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΠτΘ, σχολίασε. «Είναι ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό τους επαγγελματίες και το δήμο Κομοτηνής και είναι δύσκολο. Τίθεται το ζήτημα της νομιμότητας των κατασκευών της πλατείας. Ως δημοτική αρχή είχαμε δώσει μια προσωρινή λύση με μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε οριστική λύση μία χρονιά μετά τις εκλογές κι αυτή θα ήταν η κατασκευή ομοιόμορφων τεντών στην πλατεία, όπως προβλέπει ο νόμος κι όπως έχει γίνει και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα. Τελικά, η νέα δημοτική αρχή είχε μια άλλη αντίληψη του θέματος, προέκυψαν και κάποιες εμπλοκές με τα θέματα νομιμότητας, με αποτέλεσμα αυτό που γίνεται τώρα είναι το ν’ απομακρυνθούν όλες οι κατασκευές και να τοποθετηθούν μη μόνιμες, όπως είναι οι ομπρέλες.

Βρισκόμαστε στο σημείο της αλλαγής κι αυτό θα πρέπει να το χειριστεί η νέα δημοτική αρχή, με την έννοια να καθοριστεί πόσο γρήγορα θ’ αλλάξουν οι κατασκευές και ποια μορφή θα έχουν».


Ο κ. Δαμιανίδης αναγνωρίζει ότι ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρούν οι επαγγελματίες, με την έννοια ότι εκείνοι επιβαρύνονται οικονομικά με τις αλλαγές, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αυθαιρεσιών στην πλατεία εις βάρος των πολιτών. «Θα πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή, να δείξουν όλοι κατανόηση με στόχο να λυθεί το πρόβλημα και όλοι όσοι πηγαίνουμε στην πλατεία να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε και ταυτόχρονα να μη στερούμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας από την ελεύθερη κίνηση στην πλατεία».

Ο κ. Δαμιανίδης
σημείωσε ότι την ευθύνη για το ξήλωμα των τεντών έχουν συνεργεία του δήμου, όπως ήδη ξεκίνησε να γίνεται στις αρχές του Αυγούστου, μια και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ανταποκριθεί στις προθεσμίες που είχε θέσει ο δήμος για να ξηλώσουν μόνοι τους τις τέντες. Εξηγεί, ότι «οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρήσουν στο ξήλωμα με τις υποδείξεις και την παρότρυνση της δημοτικής αρχής. Ο δήμος θα πρέπει να επιβλέπει και να επιβάλει αυτή τη διαδικασία σε όσους δεν πειθαρχούν» είπε ο Π. Δαμιανίδης.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.