Οι «Ηχοι της Θρακης» του Δημητρη Σβυντριδη απο 12 κιθαρες

Μουσική πανδαισία το βράδυ του Σαββάτου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Το έργο «Ήχοι της Θράκης» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Κιθαριστικού Φεστιβάλ Θράκης Δημήτρη Σβυντρίδη, έπαιξαν προς τιμήν του το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαΐου δώδεκα επίλεκτοι κιθαριστές της Μουσικής Ακαδημίας Φιλιππούπολης, υπό την Stela Miteva-Dinkova, στο Ίδρυμα Παπανικολάου.
 

Η βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην συμβολή του κ. Σβυντρίδη στην καθιέρωση του φεστιβάλ, τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ίδρυμα Παπανικολάου, χειροκροτώντας την ορχήστρα των κιθαριστών καθώς και τον συνθέτη. Ο Δημήτρης Σβυντρίδης παρουσιάστηκε συγκινημένος ευχαριστώντας όλους όσους στηρίζουν το Φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο δυναμώνει.
 

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το Σύνολο Μουσικής Ακαδημίας Φιλιππούπολη, που στο περσινό Φεστιβάλ είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο συνόλων. Μάλιστα οι δώδεκα κιθαρίστες της Μουσικής Ακαδημίας Φιλιππούπολης, υπό την καθοδήγηση της Stela Miteva-Dinkova έπαιξαν το έργο «Ήχοι της Θράκης» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη, με τον ίδιο παρών στην εκδήλωση να απολαμβάνει την στιγμή και να μοιράζεται την χαρά του με το κοινό. Στο 2ο μέρος έπαιξε ο Eric Franceries από την Γαλλία, ο οποίος ήρθε στην Κομοτηνή αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, δείχνοντας την αίγλη που έχει αποκτήσει ο θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.