Οι «Γεφυρες Τεχνης» στον Πολιτιστικο Μορφωτικο Συλλογο Γυναικων Ρομα Δροσερου Ξανθης «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Βιωματικό σεμινάριο για είκοσι παιδιά του οικισμού

Στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 11 Ιανουαρίου, η Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, ιδρύτρια της οργάνωσης  «Γέφυρες Τέχνης» (Art Bridges), η οποία προωθεί την κοινωνική ένταξη των παιδιών, από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από τη μουσικοθεραπεία και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της και την συμμετοχή του κιθαρίστα και εθελοντή της οργάνωσης Θανάση Ζαχαρούλη πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο στο οποίο συμμετείχαν 20 παιδιά από τον οικισμό.

Η Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ βρέθηκε στην Ελλάδα το 1998, ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με επιβλέποντα καθηγητή τον ιστορικό Τέχνης κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας. Το 2015 διακρίθηκε στο Ισραήλ με το βραβείο Premio de la Americas. Το 2014 ήταν επικοινωνιακός σύμβουλος για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερουσαλήμ. Το 2012 βραβεύτηκε από τον τότε πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος Καλντερόν, ως μια από τους 100 σημαντικότερους Κολομβιανούς της διασποράς. Στην ίδια λίστα ήταν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο ζωγράφος Φερνάντι Μποτέρο, αλλά και η ποπ σταρ Σακίρα.
 
Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας για το έργο της οργάνωσης «αυτό που μας ενδιαφέρει να είναι να στήσουμε γέφυρες προσέγγισης και κοινωνικής ένταξης για παιδιά από διάφορες χώρες και διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους η οργάνωση δώρισε στον Σύλλογο δύο κιθάρες, οι οποίες θα αποτελέσουν εργαλεία ανάδειξης των μουσικών ταλέντων του οικισμού. Ο Σύλλογος και τα μέλη του ευχαρίστησαν θερμά την οργάνωση «Γέφυρες Τέχνης» για την επίσκεψη και τα όσα προσέφεραν, τονίζοντας πως στόχος τους είναι η προαγωγή προάγουμε του πολιτισμού και της κουλτούρας των Ρομά, μέσω της μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.