Οι φοιτητες διαδηλωνουν για την ειρηνη

Παμφοιτητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 12.00 με αφετηρία την είσοδο της Νομικής Σχολής, μετά από κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας Κομοτηνής και την αρωγή της Αριστερής Ανατρεπτικής Συσπείρωσης. Η πορεία από την Περιφέρεια πέρασε στην πλατεία και κατέληξε στη Νομαρχία.

Στην ανακοίνωση της ΠΚΣ Κομοτηνής καταγράφεται δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για τον πόλεμο σε δείγμα 400 φοιτητών, στην οποία φαίνεται ότι το 86% τάσσεται ενάντια στον πόλεμο και το 93% είναι ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.

Η ΠΚΣ αιτεί «καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο» και καταγγέλλει τις θέσεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που αντιμετωπίζουν ως νόμιμο τον πόλεμο, σύμφωνα με τοποθετήσεις τους σε Δ.Σ. φοιτητικών συλλόγων.

Η ΠΚΣ καταθέτει τις βαθύτερες αιτίες του πολέμου: «Η προσπάθεια των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την κρίση που μάστιζε την οικονομία τους το προηγούμενο διάστημα (για να το κατανοήσει κάποιος αυτό, αρκεί να αναλογιστεί την αύξηση των κερδών, που έχει η αμερικανική βιομηχανία όπλων λόγω πολέμου) το μοίρασμα σφαιρών επιρροής στη Μέση Ανατολή και ο έλεγχος της εξόρυξης και των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου».

Η Αριστερή Ανατρεπτική Συσπείρωση καταγγέλλοντας τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου ως «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» όπως και το ανελέητο κυνήγι μαγισσών που επιχειρείται από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει:

«Πάνω στον πόνο των θυμάτων, η αμερικανική στρατιωτική μηχανή, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και την ένοχη σιωπή των ΜΜΕ επιχειρεί να οικοδομήσει μια νέα πραγματικότητα που θα εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα πέρα από κάθε λογική διεθνούς νομιμότητας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών κατακτήσεων.

Οι βομβαρδισμοί στο φτωχότερο κράτος του πλανήτη σηματοδοτούν την αρχή ενός πολύχρονου, κατά δήλωση G.W.Bush, πολέμου απέναντι σε έναν απροσδιόριστο εχθρό. Μόνο αφελείς θα μπορούσαμε να είμαστε εάν πιστεύαμε πως ο πόλεμος αυτός διεξάγεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».


Η παράταξη φέρεται και κατά του ΟΗΕ που «δεν μπόρεσε να προασπίσει το διεθνές δίκαιο» και της Ε.Ε. που «δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια διαφορετική φωνή», τάσσεται κατά του πολέμου και της συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτόν και υπέρ της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.