Οι φιλοι Κοινωνικης Παιδιατρικης «Ανοιχτη Αγκαλια» στο Κεντρο Υγειας Σαπων

Από χθες έως σήμερα 3 Σεπτεμβρίου βρίσκονται στην πόλη των Σαπών οι φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοικτή Αγκαλιά» στο πλαίσιο εκστρατείας τους στη Θράκη.

Η εκστρατεία η οποία είναι ενταγμένη στις δράσεις του κοινωνικού προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και γίνεται σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην περιοχή η ιατρική αποστολή προσφέρει στους κατοίκους του Δήμου Σαπών εξετάσεις προληπτικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Χθες ο ΠτΘ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σαπών και συνομίλησε με την Πρόεδρο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» κ. Βλάχου, η οποία δήλωσε τα εξής: «Είναι η δεύτερη εκστρατεία που κάνουμε το 2001 και πέμπτη κατά σειρά σαν θεσμός που έχει ξεκινήσει να πραγματοποιεί το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής. Ο στόχος αυτών των επισκέψεων με κλιμάκιο γιατρών είναι οι προληπτικές εξετάσεις όλων των κατοίκων, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Ήρθαμε εδώ σήμερα για πρώτη μέρα. Έχει αρχίσει η ροή του κόσμου, αλλά όχι πολύ πυκνή».

Όσον αφορά τους άλλους σταθμούς της εκστρατείας τους, η κ. Βλάχου ανέφερε: «Θα μείνουμε πέντε μέρες στο Ν. Ροδόπης και μετά θα πάμε στην Ξάνθη. Εκτός από τις Σάπες θα επισκεφθούμε τον Κέχρο και την Οργάνη».

Οι γιατροί του κλιμακίου είναι εθελοντές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και οι νοσηλευτές από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2002 οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», θα αγκαλιάσουν τις ακριτικές περιοχές, δηλαδή θα ετοιμαστούν να επιλύσουν διάφορα αιτήματα για να βοηθήσουν την περιφέρεια.

Στο τέλος η κ. Βλάχου ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας για την αμέριστη υποστήριξη και την συμπαράστασή του, τον Διευθυντή της Χειρουργικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, γιατρό κ. Δημήτρη Γυμνόπουλο, τον Δήμαρχο και όλες τις αρχές του τόπου, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό γενικά.

Μετέπειτα μίλησε ο κ. Δημήτρης Γυμνόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την ευχαρίστηση, γιατί «ήρθε από την Αθήνα κλιμάκιο γιατρών, για να βοηθήσει με την προσφορά του και εμείς είμαστε αρωγή στο έργο τους και σε ό,τι χρειάζεται, θα βρεθούμε κοντά τους».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.