«Οι ευρωεκλογες σοβαρη πολιτικη μαχη»

Προεκλογική περιοδεία πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης. Ο κ. Παφίλης έδωσε στις 10.30 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ορφέας» στην Κομοτηνή, στις 11.30 π.μ. επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και στις 13.00 μ.μ. είχε συνάντηση με καπνοπαραγωγούς στο ξενοδοχείο «Ορφέας».

Τον κ. Παφίλη προλόγισε ο Νίκος Φακηρίδης που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κ. Παφίλη και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κατά τον κ. Παφίλη οι εκλογές είναι μια σοβαρή πολιτική μάχη «είναι γενική αναμέτρηση εφʼ όλης της ύλης και για όλα και σωστά είναι, γιατί πλέον η ΕΕ και οι αποφάσεις της αφορούν τα πάντα από καθημερινή ζωή των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, τον αγροτών, του ελληνικού λαού δηλαδή και των λαών χωρών μελών τις ΕΕ».

Όπως είπε το ΚΚΕ απευθύνεται συνολικά στους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στους μικρομεσαίους αγρότες, στη νεολαία στο σύνολό της, στις γυναίκες «και να τους καλέσουμε στην κάλπη να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ» ζητώντας να ψηφίσουν με κριτήρια και μάλιστα όπως σήμερα υπάρχουν ασφαλή κριτήρια με πρώτο αυτό που αφορά στην αλήθεια για την ΕΕ. Ο κ. Παφίλης υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα όλα τα κόμματα στήριξαν την πολιτική της ΕΕ εν αντιθέσει με το ΚΚΕ που κράτησε μια συνεπή στάση με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων. Κατηγόρησε την ΕΕ για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου.

«Πέρασαν δεκαεπτά χρόνια από τη συνθήκη του Μάαστριχ και επιβεβαιώθηκε», τόνισε.

Αναφέρθηκε στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων που οδηγούν «σε εργασιακό μεσαίωνα. Επομένως έχουν κάθε συμφέρον οι εργαζόμενοι και μόνο με αυτό το κριτήριο να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Μεγάλη η συνεισφορά

του ΚΚΕ

στο συνδικαλιστικό κίνημα

Σήμερα το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα γίνει περισσότερο επιθετική στα δικαιώματα των εργαζομένων μετά την ανάδειξη και νέων οικονομιών όπως το Πακιστάν και η Ινδία «όπου η εργατική δύναμη είναι δωρεάν σχεδόν και στο κυνήγι του κέρδους και ανταγωνισμού θα περάσουν και σε νέα επίθεση και για αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ».

Το δεύτερο ασφαλές κριτήριο αφορά στο γεγονός ότι παρά το ότι το ΚΚΕ ήταν τραυματισμένο βαριά με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και παρά την προσπάθεια που υπήρξε από πλευράς στελεχών που σήμερα είναι στο Συνασπισμό να διαλυθεί «προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να κινητοποιήσει τον κόσμο. Δεν θέλουμε να υπερηφανευτούμε, μακριά από εμάς αυτό, εμείς μέτωπο με τις αδυναμίες έχουμε, αλλά η παρουσία του ΚΚΕ σφράγισε κυριολεκτικά τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους αγώνες των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα. Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ θα επικρατούσε η σιγή του νεκροταφείου. Θα υπήρχε ένα κίνημα συμβιβασμένο γιατί όλες οι άλλες δυνάμεις και ιδιαίτερα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν τον κόσμο σε κοινωνικό διάλογο. Αν υπήρξαν αντιστάσεις και αν δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν αγώνες ένα μεγάλο κομμάτι το οφείλει στο ΚΚΕ».

Ο σοσιαλισμός άμεση διέξοδος

Το τρίτο ασφαλές κριτήριο αφορά στις προτάσεις του καθενός. Μίλησε για χιλιοπαιγμένο έργο κοκορομαχιών που έχει άμεση σχέση με τα παπαγαλάκια και τη βαρβαρότητα που έρχεται σε άμεση αντίθεση με το να υποστηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα ότι οι εκλογές για την ΕΕ είναι σοβαρές το οποίο έχει στόχο να κρύψει «ότι μπροστά στο λαό υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε συμφωνεί μαζί μας είτε όχι στην πραγματικότητα έχει δύο επιλογές. Η μία αφορά στον ευρωμονόδρομο, δηλαδή την υποταγή στην ΕΕ και στις αποφάσεις της και κατά συνέπεια στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που είναι αντιλαϊκή και θα γίνεται περισσότερο αντιλαϊκή είτε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ που είναι επίσης αντιλαϊκή και αυτό προσπαθεί να κρύψει με τις φωτοβολίδες, εφόσον έχει συμφωνήσει σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και αυτό θα κάνει και αύριο αν γίνει κυβέρνηση και βοηθοί αυτών είναι τα άλλα κόμματα. Οι λύσεις που δίνουν τα άλλα κόμματα δεν δίνουν στον κόσμο προοπτική».

Κατά τον κ. Παφίλη το ΚΚΕ πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες «για να ζήσει ευτυχισμένα ο άνθρωπος» και εμπόδιο για την πρόοδο της κοινωνίας είναι η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, το μεγάλο καπισταλιστικό κέρδος. Υποστήριξε ότι τα μέσα πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία και για αυτό πρέπει να πεισθεί ο λαός, πρέπει να υπάρξει οργανωμένη οικονομία και όχι άναρχη όπως στον καπιταλισμό και αυτό μπορεί να γίνει με το σοσιαλισμό «ο οποίος επανέρχεται σαν άμεσο ερώτημα, σαν άμεση διέξοδος. Και επειδή σήμερα υπάρχει η τεράστια εμπειρία και των λαθών που έγιναν και που οδήγησαν στην ανατροπή ο σοσιαλισμός που έρχεται και θα έρθει θα είναι πραγματικά και πιο καλός και θα εφαρμοσθεί με λιγότερα λάθη».

Ο.Μ.

Η ΕΕ θηλιά στο λαιμό

των αγροτών

Ο κ. Παφίλης γενικεύοντας ότι ανάλογες εξελίξεις υπήρξαν σε όλους τους τομείς και εστίασε την προσοχή του στον αγροτικό τομέα, όπου για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ απέναντι σε όλα αυτά που έταζαν αποδείχθηκε ότι έλεγε την αλήθεια υποστηρίζοντας ότι « η ΕΕ αργότερα θα γίνει η θηλιά στον λαιμό των αγροτών» αφανίζοντας σταδιακά τους μικρομεσαίους αγρότες με την πολιτική συγκέντρωση της γης σε λίγους « και η Ελλάδα αντί για εξαγωγική χώρα που ήταν πριν την είσοδο στην ΕΟΚ θα γίνει εισαγωγική. Αυτό έγινε. Είναι τραγικό σε μια χώρα με αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες που θα μπορούσε να ταΐσει τον κόσμο της και να έχει και σοβαρό εξαγωγικό εμπόριο αυτή τη στιγμή να δέχεται πληθώρα εισαγωγών και ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο. 20000 αγροτικά νοικοκυριά την τελευταία δεκαετία κάθε χρόνο ξεκληρίζονται. Είναι μια μεγάλη αντίφαση που πρέπει να την καταλάβει ο κόσμος και αυτό βέβαια δεν γίνεται τυχαία», εφόσον όπως είπε από αυτήν την πολιτική στον αγροτικό τομέα οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες κερδίζουν απίστευτα ποσά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.