Οι εργαζομενοι του ομιλου ΕΛΠΕ δινουν αγωνα κατα της πληρους ιδιωτικοποιησης

Στάση εργασίας πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων στη Diaxon

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε χθες το σωματείο εργαζομένων στη Diaxon, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε όλες τις μονάδες του ομίλου ΕΛΠΕ ανά την Ελλάδα.
 
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας. Μάλιστα η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού κατά την Τρίτη ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη των εκπροσώπων της ελβετικής Glencore στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο καθώς και στις εγκαταστάσεις στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, αναμένονται ανάλογες επισκέψεις και από τους εκπροσώπους της ολλανδικής Vitol.
 
Οι επαφές των επενδυτών με τον όμιλο είναι αναμενόμενες δεδομένου ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα συντελεστούν σημαντικά βήματα για την ιδιωτικοποίηση της του ομίλου ΕΛΠΕ με το επόμενο βασικό στάδιο να αφορά στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.
 
Ωστόσο οι εργαζόμενοι αντιδρούν σθεναρά κάνοντας λόγο για «υποτιθέμενες επενδυτές». Σε σχετική του ανακοίνωση το σωματείο των εργαζομένων στη Diaxon τονίζει πως «ύψιστο χρέος μας, είναι να υψώνουμε τη φωνή μας και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι να σιωπούμε» για να εξηγήσει πως «έτσι στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε την καταστροφική για την εθνική οικονομία και τα συμφέροντα του λαού, ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ».
 
«Όλοι μαζί ενωμένοι, κλιμακώνουμε την αντίδρασή μας για να υπερασπιστούμε το εθνικό συμφέρον της χώρας μας, τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μας καθώς και το μέλλον μας» καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στη Diaxon .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.